IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания даде заден ход за пенсионната реформа

Премиерът Дейвид Камерън се опасява, че ще изгуби политическите си поддръжници заради мащаба на въздействие на готвените политики

09:47 | 18.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Великобритания даде заден ход за пенсионната реформа

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън реши да преосмисли пенсионната реформа заради опасенията, че тя ще отблъсне политическите му привърженици, пише FT.

Изданието е научило, че Камерън лично е спрял плановете на правителството, въпреки че те бяха заложени в бюджета, след като е осъзнал мащабите на готвените политики.

Сред най-губещите от пенсионната реформа на Лондон са британците с най-високи доходи, които няма да могат да увеличат доходите си при пенсиониране чрез държавната втора пенсия, тъй като се планираше тя да бъде премахната. Заради тази мярка вече се проведоха серия от протести на недоволни граждани.

Сегашните пенсионери на Острова също са недоволни, тъй като правителството реши да предложи фиксирана пенсия на новопенсиониралите се.

Очаква се до няколко седмици Лондон да реши как точно ще изглежда пенсионната реформа, откога ще влезе в сила и какъв ще бъде преходният период за изпълнението й. Очаква се новите правила за пенсиониране да бъдат въведени по-късно, отколкото се планираше, както и да има по-голям преходен период.

Запознат анонимен източник на изданието коментира, че всички предложения, направени досега, все още са на масата за преговори. Основното опасение на британския кабинет обаче е свързано с ръста на публичните разходи за осъществяването на реформите.

Амбициите на финансовия министър Джордж Осбърн са да намали разходите на страната за пенсии. Той обмисляше да предложи обвързване на възрастта за пенсиониране с продължителността на живота, но все още няма окончателно решение по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още