IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад ли? Още 5 млн. милионери се очаква да се появят в САЩ до 2017 г.

Предвижданията на швейцарската банка Credit Suisse обаче се очертават като прекалено оптимистични

23:11 | 15.10.12 г. 2
Спад ли? Още 5 млн. милионери се очаква да се появят в САЩ до 2017 г.

При всички тези приказки за спад в САЩ ето прогноза, която ги обезсмисля напълно: очаква се през следващите 5 години в страната да се появят нови 5 млн. милионери, пише в коментар на CNBC, базиран върху изследване на швейцарската банка Credit Suisse.

Изследването посочва, че до 2017 г. броят на милионерите в САЩ се очаква да достигне 16,9 млн. души. Това би представлявало ръст от 53% спрямо настоящия им брой.

Като милионери са определени онези, чиито активи минус дълговете им се оценяват на над 1 млн. долара.

От Credit Suisse изтъкват, че в Северна Америка в момента има над 40 000 души със състояние над 50 млн. долара.

Ако прогнозите се оправдаят, САЩ ще запазят първото си място в света по този показател. Дори при очакван ръст от 70% на милионерите в Китай и Азия като цяло през разглеждания период, регионът ще има с 50% по-малко милионери, отколкото ще бъдат те в САЩ.

Очакванията са до 2017 г. в света да има над 46 млн. милионери, което ще представлява увеличение с 18 млн.

Разбира се, че данните за увеличението на милионерите няма да бъдат приети със задоволство от нито една част на политическия спектър. Лявоориентираните вероятно ще кажат, че ръстът доказва как само богатите се облагодетелстват в настоящата икономическа ситуация. Дясноориентираните ще определят прогнозата като прекалено оптимистична и дефектна.

Със сигурност предвижданията на Credit Suisse съдържат множество неизвестни и предположения. Например за Франция се прогнозира 50% ръст на милионерите, което при настоящите планове на богатите хора в страната за прехвърляне на регистрациите на бизнеса им в чужбина се очертава като нереалистично.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 11 години
Инфлацията е социално несправедлив процес !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още