IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апелативният съд във Франция спря мащабните съкращения в Peugeot

Излишъкът на производствени мощности в Европа е голямо предизвикателство за френските производители на автомобили

20:37 | 29.01.13 г. 3
Апелативният съд във Франция спря мащабните съкращения в Peugeot

Френският апелативен съд уважи иска на синдиката CGT и спря плана за преструктуриране на Peugeot Citroen, който предвиждаше мащабни съкращения, предаде АФП.

Решението на съда дойде в момент, в който френските автомобилостроители и синдикатите започнаха тежки преговори за бъдещето на предприятията, отбелязва информационната агенция.

Според синдикалната организация ръководителите на Peugeot Citroen не са изпълнили задълженията си и не са информирали персонала от дъщерното дружество за производство на авточасти Faurecia за плановете за преструктуриране, както се изисква по закон.

Говорител на Peugeot обаче отрече да има съдебна намеса и обяви, че компанията е в напреднали преговори с персонала на предприятието за авточасти, чието затваряне беше официално обявено.

Френският конкурент на Peugeot – Renault, който планира да съкрати 8 260 работни места до 2016 г., също се подготвя за тежки преговори със синдикатите, за да изпълни плановете за преструктуриране и подобряване на конкурентоспособността.

Компанията предупреди, че бъдещето на две производствени звена би могло да бъде изложено на риск и поиска да мести работници от предприятие на предприятие в изпълнение на стратегията си за стандартизиране на работните часове и обученията и ограниченията за ранно пенсиониране във всички свои заводи.

Излишъкът на производствени мощности в Европа, където автомобилните пазари пострадаха тежко заради кризата, е голямо предизвикателство за френските производители на автомобили. Синдикатите настояват работата да се разпредели между отделните предприятия, вместо да се закриват заводи, а работници от планираните за закриване звена започнаха регулярни протести, за да окажат натиск в тази посока.

Синдикалните организации посочиха, че преговорите с автоиндустрията във Франция няма да бъдат блокирани, тъй като са в интерес на работниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Ricco
преди 11 години
"Излишъкът на производствени мощности в Европа е голямо предизвикателство за френските производители на автомобили"--------------------А'е с'я пък - излишък на производствени мощности - ами аз нямам нищо против някои от моделите на Пежо и с удоволствие бих си купил едно ново. Имат (те, не аз) само един проблем - трябва да съобразят цените си с моите покупателни възможности... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
nobel
преди 11 години
Щом опряхме до апелативния съд да бори кризата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
mrvip
преди 11 години
Нещо по гравитацията няма ли да изкаже мнение съда, все пак не е социално справедливо на по-дебеличките французи да им тежи гъзягата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още