IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Председателят на ЕП поиска да се покрие дефицита в евробюджета за 2013 г.

Покриването на дефицита в размер на 16-17 млрд. евро е предварително условие за окончателното одобрение на финансовата рамка за периода 2014-2020 г.

21:30 | 28.02.13 г. 1
Председателят на ЕП поиска да се покрие дефицита в евробюджета за 2013 г.

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц настоя днес страните членки на Европейския съюз (ЕС) да покрият дефицита от 16-17 милиарда евро в европейския бюджет за 2013 г. преди да бъде одобрено споразумението по многогодишната финансова рамка за 2014-2020 година, предаде Франс прес.

Дефицитите са забранени от Договорите на ЕС, изтъкна Шулц на пресконференция в Дъблин, предавана пряко в Брюксел.

"Запълването на този дефицит е предварително условие", предупреди той след среща с ирландския премиер Енда Кени и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

Шулц подчерта, че трябва да се платят сметки за обещани проекти.

Европейската комисия трябва да представи предложение за бюджетна поправка за покриване на този дефицит. Всяка от страните членки ще трябва да допринесе за това според националното си участие в европейския бюджет, който се захранва на 80 процента от вноските на националните правителства.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Аз пари за комунисти нямам! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още