IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финландия също се противопоставя на разширяването на Шенген

Хелзинки се опасява заради високото ниво на корупцията и неспазването на принципите на правовата държава в България и Румъния

09:43 | 06.03.13 г. 2
Финландия също се противопоставя на разширяването на Шенген

След Германия и Финландия обяви, че се противопоставя на влизането на Румъния и България в Шенген само ден преди началото на Съвета за правосъдие и вътрешни работи на Европейския съюз (ЕС), съобщи румънският вестник "Ромъния либера", цитиран от БТА.

Вътрешният министър на Финландия Пейви Ресенен коментира, че Румъния и България са били приети твърде лесно в Европейския съюз и допълни, че Финландия заема тази позиция заради високото ниво на корупцията и неспазването на принципите на правовата държава.

Румънският президент Траян Бъсеску заяви в понеделник, че има най-малко седем страни, които се противопоставят на влизането на Румъния и България в Шенген, но не ги назова.

Премиерът Виктор Понта обяви, че Букурещ няма да настоява за гласуване на решение за влизане в Шенген на предстоящия на 7 и 8 март съвет на ЕС, след като германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих заяви в интервю за сп. "Шпигел", че Германия може да използва правото си на вето.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
Всички знаем истинската причина да не ни искат - престъпното племе, което иначе тия в Хелзинки защитават, но само оня швабски политик има доблестта да ни каже истината в очите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още