IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските кредитори на Lehman Brothers може да си върнат всичко изгубено

Процесът по удовлетворяване на претенциите на необезпечените кредитори продължава с освобождаването на нова голям сума за разпределение

11:03 | 15.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Европейските кредитори на Lehman Brothers може да си върнат всичко изгубено

Кредиторите на европейското поделение на фалиралата американска инвестиционна банка Lehman Brothers може да получат обратно всички заети средства, обяви PricewaterhouseCoopers, пише Ройтерс.

Споразумението между различните засегнати страни в процеса по разпределянето на активите на банката е освободило милиарди долари, които сега могат да бъдат насочени към бивши клиенти на европейското поделение на Lehman Brothers. 

„Възможността да съобщим на обикновените необезпечени кредитори, че вече има сериозен шанс да получат пълните си претенции, е сериозен крайъгълен камък“, заявява партньорът в PwC Тони Ломас.

„Все още трябва да се направи доста, за да се финализира целият процес, но ние очакваме, че към кредиторите в близко бъдеще ще бъде направено значително плащане, което да ни приближи с една крачка към крайната цел“, обяснява той.

От началото на процеса по удовлетворяване на претенциите на кредиторите активи за около 13,6 млрд. лири са били върнати на клиенти на европейското поделение на Lehman Brothers. Според PwC предстои размразяването на още 9,1 млрд. долара, които да се върнат на инвеститорите тази година.

През ноември 2012 година бе направено плащане от 25,2 на сто от дължимото на необезпечени кредитори. Именно тази категория е една от последните, които получават някакви средства при ликвидирането на компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още