IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция няма да бави реформите, въпреки дадените от ЕК отсрочки

Промени трябва да има, но не с цената на икономическия ръст, категоричен е финансовият министър на страната

16:53 | 07.05.13 г.
Франция няма да бави реформите, въпреки дадените от ЕК отсрочки

Франция няма да забави икономическите си реформи след решението на Европейската комисия да даде на страната повече време да постигне бюджетните си цели. Това заяви финансовият министър Пиер Московиси.

В момента Московиси е на посещение в Берлин, където заедно с германския си колега Волфганг Шойбле участва в честванията на 25-ата годишнина от германско-френския финансов и икономически съвет. Те са придружени и от управителите на централните банки на двете водещи европейски икономики, съобщава Bulgaria On Air.

Пред студенти от Берлинския свободен университет финансовият министър на Франция увери своя германски колега, че Париж няма да се отметне от курса на реформи, въпреки дадената на страната отсрочка.

Стабилизирането на публичните финанси обаче не означава, че реформите трябва да се правят с цената на ограничаване на икономическия ръст, категоричен е Московиси.

„Разбира се, ние трябва да сме сигурни, че публичните финанси започват да оздравяват, но мерките за това трябва да бъдат провеждани внимателно. Да се вземат предвид националните обстоятелства и да се зададе правилния ритъм за запазване на перспективите за растеж“, коментира Московиси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още