IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ призова британските власти да заздравят банковата система

Монетарната политика на Великобритания трябва да остане приспособима към условията, смятат от международната институция

14:59 | 18.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
МВФ призова британските власти да заздравят банковата система

Управляващите във Великобритания трябва да направят повече, за да подпомогнат кредитирането и да подобрят здравето на банковата система, след като спекулациите за ефекта от стимулите се разпростират. Това обявиха представители на Международния валутен фонд (МВФ), цитирани от Bulgaria On Air.

В сряда стана ясно, че британските централни банкери са гласували единодушно на последното си заседание за запазване на текущата монетарна политика относно количествените улеснения. "Икономиката на страната показва признаци на възстановяване", коментираха от МВФ, но според институцията то е "крехко".

"Има какво още да се иска от баланса на банките. Липсва и ясна стратегия за действие", допълват от фонда.

По мнение на много от директорите във МВФ, монетарната политика на Великобритания трябва да остане приспособима към условията, или ако се наложи да се направят още повече улеснения при кредитирането.

По-рано през днешния ден бяха оповестени и макро данни от Острова. Продажбите на дребно са се повишили леко през юни – с 0,2% на месечна и с 2,2 на сто на годишна база. И двата резултата се оказаха малко над очакванията на анкетираните от Dow Jones експерти за ръст от съответно 0,1% и 1,7%.

Производството на автомобили на Острова пък е нараснало с 10,4 на сто през юни до 131 586 броя. Достигнатият ръст спрямо същия период на предходната година пък е 1,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още