IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландия ще получи подкрепа за излизане от спасителната помощ

Подробностите не са уточнени, но трябва да се гарантира, че програмата ще приключи успешно, коментира Йерун Диселблум

13:26 | 05.09.13 г.
Ирландия ще получи подкрепа за излизане от спасителната помощ

Ирландия ще получи подкрепата на еврозоната за плавно излизане от програмата за спасителна помощ в края на годината, заяви председателят на съвета на министрите на финансите на държавите-членки на валутния съюз Йерун Диселблум пред европейския парламент, цитиран от Ройтерс.

"Ирландия изпълнява много добре своята програма и ще излезе от нея, но ще има мерки, които да подкрепят постепенното ѝ излизане“, каза Диселблум.

„Засега не мога да предоставя никакви подробности за начина, по който това ще бъде оформено, но ще има подкрепа, за да се гарантира, че това излизане ще има щастлив край и не е временно“, добави той.

Наскоро международната рейтингова агенция Standard & Poor`s повиши перспективата по кредитния рейтинг на Ирландия до "положителна" от "стабилна", обявявайки, че дългът на страната може да се понижи по-бързо от очакваното, подхранвайки надеждите на Европейския съюз, че поне един от случаите на спасителна финансова помощ може да се окаже успешен.

През периода април-юни обаче ирландската икономика се сви за трето поредно тримесечие, главно заради намалелия износ към останалата част от еврозоната и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още