IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на Max Bahr се провали

Royal Bank of Scotland може да се превърне в палач на германската верига

13:10 | 27.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбата на Max Bahr се провали

Предложеното придобиване на 58 магазина от веригата магазини от типа „Направи си сам“ Max Bahr все пак се провали. Базираната в Зарланд германска верига супермаркети Globus не е успяла да постигне съгласие с британската Royal Bank of Scotland (RBS) за сделка за магазините, притежавани от банката.

Преговорите са се провалили заради различните представи за наемите, каза говорител на синдика от страна на Moor-Park-Fonds, Бертолд Бринкман, който управлява 66 от магазините на Max Bahr. Той обвини Globus, че изведнъж е променила своите искания, при това драстично. По този начин продажбата се е провалила почти в последния момент. 

Най-големият кредитор на Moor Park е британската RBS. Говорител на банката е заявил: "В момента се работи усилено по други варианти и сме уверени, че можем да ги предложим скоро. Запазването на работни места играе важна роля в плана ни“. Така във всички 73 магазини от веригата Max Bahr в четвъртък ще започнат тотални разпродажби, казват източници от преговорните среди.

Споразумението с RBS бе условие на кредиторите и на синдика за продажбата на Max Bahr на Globus. Базираната в Сент Вендел фамилна компания оперира 79 магазина под марките Globus и Hela.

Max Bahr е последната част на Praktiker в Германия, който имаше все още шанс да оцелее след фалита на веригата в страната. В останалите 230 магазини вече тече разпродажба. Продажбата на Max Bahr на базирания в Дортмунд конкурент Hellweg, се провали още преди седмица заради липсата на споразумение с наемодателя.

В началото на септември синдиците обявиха, че продажбата на Praktiker се е провалила. Веригата изчезва от германския пазар, като в момента в клоновете има разпродажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още