IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светлинка в тунела за Max Bahr

Praktiker в Германия вече няма, но за дъщерната верига все още има надежда

16:23 | 28.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Светлинка в тунела за Max Bahr

За обявилата несъстоятелност верига магазини от типа „Направи си сам“ Max Bahr може и да се намери спасител. Според информация на германското икономическо списание Wirtschaftswoche необвързващи оферти за придобиване на веригата са подали групата Globus, консорциум около конкурентната верига Hellweg, както и още един стратегически инвеститор. Предложения за дъщерната на Praktiker компания могат да се подават до вторник, а поне 125 обекта се очаква да сменят собственика си. „Няма да дадем предварителна информация“, заяви в събота пред агенция  dpa Холгер Фоскул, говорител на двамата синдици Кристофър Сийгън и Йенс-Зьорен Шрьодер.

Според информацията на Wirtschaftswoche от съществена важност е до каква степен Royal Bank of Scotland (RBS) ще е склонна на намаляване на наемните нива. Именно банката е най-големият кредитор на оператора на Max Bahr.

В началото на септември синдиците обявиха, че продажбата на Praktiker се е провалила. Веригата изчезва от германския пазар, като в момента в клоновете има разпродажба.

За разлика от  Praktiker, Max Bahr се счита за перлата в концерна, въпреки че в последно време също отчита загуба. Тук става дума за общо 132 филиала на територията на Германия. Целта е до 1-и октомври да бъде сключено споразумение за продажба с подалия най-добра оферта кандидат, поясняват Шрьодер и Сийгън.  Сред потенциалните нови собственици са както финансови, така и стратегически инвеститори.  

Всичко по темата вижте тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още