IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландия търси алтернативни начини за намаляване на социалните разходи

Правителството моли гражданите, които не могат да си намерят работа, да отидат да търсят в чужбина

18:27 | 13.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ирландия търси алтернативни начини за намаляване на социалните разходи

Ирландия моли своите граждани да напуснат страната, ако не могат да си намерят работа, съобщава Financial Times, посочвайки, че това е отчаян опит за намаляване на социалните разходи.

Ирландското правителство е изпратило писма до около 6000 безработни, предлагайки им да потърсят работни места в други европейски държави. Решението е част от усилията за намаляване на обезщетенията, изплащани на безработните.

Един безработен електротехник е окуражен да се премести в Ковънтри, докато на друг е предложено да стане шофьор на автобус в Малта.

Дъблин защити позицията си, отговаряйки, че преместването е доброволно и никой не е принуден наистина да напусне страната.

Ирландия е на път да се превърне в първата страна в еврозоната, която ще успее да излезе от международната спасителна програма, след като финансите на страната се сринаха по време на финансовата криза от 2008 г.

През последните месеци безработицата е намаляла, достигайки до най-ниското си ниво от четири години насам. През ноември тя е 12,5 на сто. Въпреки това младежката безработица продължава да бъде проблем. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още