IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Партията на Марин льо Пен иска връщане на граничния контрол

Според крайнодесния Национален фронт пълното отваряне на трудовия пазар в ЕС е абсурд в условията на икономическа криза и безработица

16:35 | 02.01.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Партията на Марин льо Пен иска връщане на граничния контрол

Френската крайнодясна партия Национален фронт, оглавявана от Марин льо Пен, разпространи официално прессъобщение, в което посочва, че отварянето на трудовия пазар на Европейския съюз за българи и румънци е „абсурд“.

В текста се посочва още, че случващото се е пълен абсурд в ситуация на икономическа криза и време на масова безработица. От Националния фронт смятат, че ситуацията трябва да се промени.

Според партията на льо Пен свободният достъп до трудовия пазар на ЕС ще укрепи още повече нелоялната конкуренция. Нейни „жертви“ са работниците, малките и средните предприятия, твърдят от Национален фронт.

Представителите на партията смятат, че отварянето на пазара може да се възприеме от българите и румънците като допълнителен сигнал за по-нататъшна имиграция към Западна Европа и по-специално във Франция.

Според тях една от първите стъпки, които трябва да се предприемат възможно най-скоро, е да се премахне Директивата за командироване на работници. Освен това трябва бързо да се въведе граничен контрол, какъвто имаше преди.

Опасенията на крайнодясната партия припомнят дебатите във Великобритания във връзка с очакваната имигрантска вълна от българи и румънци в началото на тази година. Британците са притеснени, че страната им ще бъде залята от граждани от двете страни, които ще отидат в Обединеното кралство, за да се възползват от социалните помощи. 

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 10 години
Е,разберете се къде ще ходим..... в Англия във Франция или в Германия.....ха,ха,ха.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
melon
преди 10 години
Е.., то не може само да смучеш от Източна Европа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още