IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК също бойкотира откриването на Олимпиадата в Сочи

Комисията се оправда с натоварения си график, но според мнозина истинската причина е отношението на руските власти към човешките права

11:53 | 25.01.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕК също бойкотира откриването на Олимпиадата в Сочи

Членовете на Европейската комисия няма да присъстват на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи на 7-и февруари, което потвърждава, че отношенията между Европейския съюз и Русия продължават да бъдат обтегнати.

Причината за отсъствието на еврокомисарите е натовареният им график, посочи говорителят на ЕК Оливие Баи. Въпреки това много анализатори твърдят, че истинската причина за бойкота е несъгласието на европейските политици с отношението на руските власти към човешките права.

Германският президент Йоахим Гаук беше първият, който заяви, че няма да присъства на откриването на Зимните олимпийски игри.

Малко по-късно примера му последваха и всички ключови фигури в управлението на Франция. Президентът Франсоа Оланд  отказа визита в Сочи, като там няма да отиде нито един високопоставен представител на властта в Париж.

Британският премиер Дейвид Камерън също  реши да бойкотира откриването на спортното събитие.

Еврокомисарят по въпросите на правосъдието Вивиан Рединг изтъкна, че няма да отиде в Сочи, докато малцинствата са третирани по начина, по който в момента го прави руското законодателство.

Друг отказал се от посещение в Сочи е и американският президент Барак Обама. 

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 10 години
кога ли ссср ще бойкотора европа 4е да се видят в 4удо....ли4но аз бих ги изтрепал на мига
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 3
eboyanov
преди 10 години
брей това хомосексуалистите били много влиятелни хора ! а иначе много ми е интересно дали ще бойкотират световното в Катар??? , където, ако те разберат , че си хомосексуалист те убиват, а в Русия просто забраниха пропагандата на хомосексуализма сред подрастващите. запада смърди, няма нищо общо с онзи Запад с християнски ценности, достойнство, морал и тн,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
Хахаха! По^серковци! Колко са се затръшкали за правата на тоя и оня, докато Оланд депортира граждани на ЕС по етнически признак, а Камерън залива с го^вна и се чуди как да дискриминира по национален признак гражданите на две европейски държави! И на кенийчето са му много скъпи човешките права - като почнем с Гуантанамо, масовите подслушвания, тайните затвори на ЦРУ в Европа... а, сетих се да питам; дали и полският президент бойкотира заради руските затворници? Дали вече затвориха тайния пандиз на ЦРУ в Полша?Вдинствено им вярвам, че са наистина много заети - ЕС е в такова състояние, че некой трябва да го довърши! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още