IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свободните работни места във финансовия сектор в Лондон с 11% ръст за февруари

Наблюдава се силен подем на трудовия пазар с договори за временна заетост, като мениджърите в Ситито опипват почвата

11:49 | 10.03.14 г.
Свободните работни места във финансовия сектор в Лондон с 11% ръст за февруари

Свободните работни места във финансовия сектор в Лондон са се повишили с 11% миналия месец в резултат на факта, че компаниите са ангажирали служители с временни договори, за да управляват риска, сочат данни на компания за набиране на персонал.

Незаетите работни места в основния финансов район на британската столица - Ситито, и на други места в Лондон са се повишили до 8442 през февруари от 7623 през януари, посочват от Morgan McKinley в своя изявление, цитирано от Bloomberg.

„Наблюдаваме силен подем на трудовия пазар с договори за временна заетост, защото мениджърите в Ситито опипват почвата“, коментира Накан Енвер, оперативен директор на компанията.

„Пазарът на постоянни работни места остава малко по-труден и процесът по наемане на служители протича особено бавно.”

Банките ангажират все повече служители, които да следят дали дейностите отговарят на регулациите за по-добро управление на риска и по-голям надзор. Тенденцията е резултат от по-строгите регулации след финансовата криза и различни скандали, вариращи от неоторизирана търговия до фиксиране на лихвени нива. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още