IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задава ли се скандал, свързан с отношенията между Меркел и Путин?

Стигна се дотам, че руските действия се съобщават от германски говорител, коментира Татяна Минчева

08:25 | 03.04.14 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Задава ли се скандал, свързан с отношенията между Меркел и Путин?

Назрява скандал, свързан с честите разговори между руския президент Владимир Путин и германския канцлер Ангела Меркел. Това заяви в предаването "Денят On Air" на телевизия Bulgaria On Air кореспондентът Татяна Минчева.

По думите ѝ на международната общност е известно, че Путин има известни предпочитания към Меркел и често двамата провеждат телефонни разговори. "Стига се дотам, че руски действия биват съобщавани от германски говорител, който пък се превръща в гаранция за тяхната достоверност", обясни Минчева.

Големият проблем възниква, когато говорителят разкрива, че Путин е съобщил наскоро за частично оттегляне на руски войски от границата с Украйна, но главният секретар на НАТО обявява, че подобно оттегляне няма.

Във връзка с това достоверността на думата на германския канцлер е поставена на карта, уточни Минчева. По думите ѝ обвинението към Меркел е, че по този начин тя заедно с руския държавен глава заблуждава световната общественост.

"Скандалът е наистина голям и ще бъде разнищван през следващите дни", уточни кореспондентът.

От своя страна външните министри на Германия, Франция и Полша са заявили днес , че въпросът за евентуалното членство на Украйна в НАТО все още не стои на дневен ред, но на страната могат да бъдат предложени и други форми на сътрудничество.

По думите на германския министър на външните работи Франк Валтер Щайнмайер федералното правителство все още не е разглеждало този въпрос, уточни Минчева.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 0
eboyanov
преди 10 години
а *** на кого слугуват ??? да не би на меката китка от Белият Кремъл - Обама или може би на Западния съветски съюз??? аа сетих се - на Арлекино !!! ами като си толкова против Арлекино ( не че аз съм за тях ;)) какво правиш в тоя сайт?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 3
lordrad
преди 10 години
Хахаха не искат обаче да ходят в Сибир и тайгата. А там е хубаво, топло и има пари, коли, жени, пиене, ядене и мноооооооооооооого ресурси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 6
Sakamano
преди 10 години
Това се казва нахалство!Събрали се тук отбор юнаци - путинопоклонници и всеки ден пускат десетки анти-европейски, анти-американски и дори анти-български коментари, които 90% са пълни глупости. Но щом някой напише нещо против Велика Русия, веднага го наричат слугинаж. Не знам кой е собственикът на сайта, но мога да го упрекна само в едно - прекомерна търпимост към ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
eboyanov
преди 10 години
Дам този сайт е почти от година на неизвестната групировка ***! Както при Прокоппиев, така и тук журналистите са малко - основно са преводачи на чужди медии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 12
StKiprin
преди 10 години
Инвесторчета, Прокопиевчета, напишете че баба Меркел е любовница на Путин, затова се е развел. Ще е по-достоверно и интересно от това което чета във вашите писания. Такива тъпотии които пишете няма и в Вашинктон пост и в ББС. То бива слугинаж, ама чак пък толкова. А онази снимка с танковете не е влизане на руски танкове в Крим, а обратно, руснаците връщат бракмите на украинците. Ей, умора нямате! Къде скрихте оня престъпник Ран, изкарайте го в центъра на София, да го убият с жълти павета, както се наказват престъпниците в арабския свят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 5
Сините камъни
преди 10 години
Имам предвид САЩ, казвайки американски континент
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 6
Сините камъни
преди 10 години
И коя е тая нашенка, дето коментира къде трябва да стоят руските войски в самата Русия, на руска земя, а не коментира американските войски , дето никакви ги няма на американския континент!А бе, четох нещо, но ме озадачва, ако е вярно!Казват че, че са избити 60 милиона индианци при нашествието на белия човек в америките? И а останали само 800 хиляди!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още