IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата ЕК – подходящите постове за подходящите хора

ЕК ще се съсредоточи върху създаването на работни места и привличане на повече инвестиции, обяви председателят Юнкер при представянето на новата комисия

19:14 | 10.09.14 г.
Новата ЕК – подходящите постове за подходящите хора

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер обяви днес своя избор на европейски комисари. При определянето на постовете той се е постарал да открие точния баланс баланс между половете, политическите убеждения и компетенциите, става ясно от прессъобщение на Европейската комисия.

„В новата Комисия няма първоразредни или второразредни комисари – налице са ръководители на екипи и екипни играчи. Те ще работят заедно в дух на колегиалност и взаимна зависимост. Искам да преодолея стереотипите и да въведа нов начин на съвместна работа в области, в които Европа наистина може да постигне много", коментира Юнкер при представянето на комисията. 

Новата Европейска комисия ще съсредоточи основно вниманието си върху справянето с големите политически предизвикателства, пред които е изправена Европа: да върне хората на работа при достойни условия на труд, да привлече повече инвестиции, да гарантира, че банките отново отпускат заеми за реалната икономика, да създаде свързан цифров пазар и надеждна външна политика и да направи така, че Европа да разполага със собствени ресурси, когато става въпрос за енергийната сигурност. 

Статистиката показва, че средната възраст на комисарите е малко над 53 години, т.е тя е по-млада от Комисията "Барозу".

Източник: Официален сайт на ЕК

Последна актуализация: 09:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още