IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция поиска премахване на санкциите между ЕС и Русия

Европа носи колективна отговорност за оказването на натиск върху Москва, посочи френският министър на икономиката

15:30 | 07.01.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Франция поиска премахване на санкциите между ЕС и Русия

Френският министър на икономиката Еманюел Макрон изрази загриженост във връзка с щетите за икономиката, които оказват санкциите на Европейския съюз спрямо Русия. В тази връзка той призова европейските страни да окажат натиск върху Руската федерация, за да паднат двустранните санкции между Брюксел и Москва.

По думите на Макрон Европа носи "колективна отговорност" за оказването на натиск върху Русия във връзка със събитията в Украйна. Според него санкциите не могат да бъдат смекчени или премахнати напълно "без промяна на позицията на Руската федерация".

Той също така изрази "загриженост относно икономическите странични ефекти" на санкцииte срещу Русия, влияещи на европейския бизнес. Министърът акцентира на засегнатите петролни компании и производители на хранителни продукти, които правят бизнес с Русия.

По-рано тази седмица френският президент Франсоа Оланд също заяви, че западните санкции спрямо Русия трябва да бъдат премахнати в случай на напредък на ситуацията около Украйна, припомни РИА "Новости".

Икономически санкции срещу руски фирми и физически лица бяха въведени във връзка с украинската криза. Те предполагат конфискуване на активи и визови ограничения за руски политици и бизнесмени и забрана за кредитиране на редица фирми. В отговор на западните санкции Русия наложи забрана на вноса на някои хранителни продукти от страни, които поддържат рестрикциите.

През декември президентът на САЩ Барак Обама обяви икономическа блокада на Крим, забранявайки всякакви икономически контакти с полуострова. 

Указът на Обама забранява износа и вноса на стоки, технологии и услуги за и от Крим, както и новите инвестиции на полуострова. Той дава право на министъра на финансите да налага санкции на частни лица и компании, работещи в Крим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

40
rate up comment 6 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Толкова е *** този Яценюк, че дори не се усеща как говори глупости! Та нали благодарение на промяната в световния ред след WW2 се пръкнаха такива недоразумения като него на Европейската политическа сцена!!??? Леле какво ПЕТНО в историята на тази държава ще остави тази хунта ...не е истина! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 5 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
"По думите му по време на Втората Световна война "руснаците прегазили територията на Украйна и Германия"."Руската агресия в Украйна е атака срещу световния ред и реда в Европа. Всички помним инвазията на СССР в Германия и Украйна. Ние не трябва да позволяваме това. Никой няма право да пренапише резултатите от Втората световна война, обаче това се опитва да направи руският президент Владимир Путин", подчерта той."Безопасността на Украйна е гаранция за сигурността на ЕС и Германия", категоричен е Яценюк." Тези санкции са в "подкрепа" на това недоразумение ! :))) Някой има ли още съмнения какво се случва в Украйна? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 4 rate down comment 1
wenci
преди 9 години
Желанието за отмяна на санкциите с/у Русия е много прагматично и добро за Франция и Европа и защитава НЕ американските интереси (с/у Русия).Всички вече видяхме косвеното "наказание" на американците за това френско решение. - (атентата на "ислямисти" във френския вестник). Който не с нас е против нас. "Случката" е и за назидание на останалите западни членки - да решават "правилно" по синхрон с американските интереси, и срещу Русия.Мислят хората за глупави (като американците), но няма да им мине номера.В този ред на мисли искам да "благодаря" на нашите *** управляващи, че ни спасяват от такъв сценарий !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 11 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Въобще дори не отварям дума, кой всъщност държи "контролния пакет акции" на авропейските политици и с какви степени на свобода могат да се ползват в действията си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 13 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Той иска да разруши единството на Европа. Да я разпокъса,да овладее бившите си сателити като нас ..........Мисля, че бъркаш следствието с причината, ако Путин въобще успее да направи нещо подобно с Европа, то това ще се дължи на причини и процеси, които се развиват обективно със самия съюз и политиците му. Какъв е приноса на Путин за бурето с барут в/у което седи Европа, в лицето на радикалните ***, за разтварящата се пропаст м/у бедни, обедняващи и шепа крезовци, за икономическата катастрофа в която са се превърнали болшинството от държавите и въобще за дезинтеграцията на обществата и тоталната криза на ценности и посока? Всички изредени язви, които разяждат плътта на този организъм, са си трагична реалност и нямат ни най-малко касателство с Масква и властта там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 1 rate down comment 3
georgi_shum
преди 9 години
Хич, не съм объркан:) Наднационалната държава е бъдещето и е неизбежна. Не съм казал, че ми харесва, а просто, че развитието на света, глобализацията, която няма спиране.. води на там. И не знам що го свързваш с пролетариата само.. Още повече, че изрично ти казах, че за Европа имам предвид федерализация. А не виждам, да съм те обидил с нещо. че да ти се извинявам.. Но ако е така - още сега те моля за извинение. Това, че не мисля, като теб.. не значи, че съм ти враг, и че те мразя: И даже че ти направя комплимент (искрен наистина) - от редовно пишещите тук, с който съм на противоположно мнение, ти си най интересния и интелигентен опонент. Когато не прекаляваш със сарказма и на минаваш извън добрия тон, разбира се. Късмет с търсенето на имот, препоръчвам ти.. с. Владо Тричов. Много близък приятел има вила там, и с много често им ходим на гости с жената. Адски красиво е. И за внуците - а дано по скоро!!! И да почерпиш като стане :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 9 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Всъщност, някой ден може да разбереш какво съм ти говорил и ще ти стане криво, че няма да има как да ми се извиниш.... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 9 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Ок! Не ми се спори! Аз така или иначе вече нищо не мога да направя - вече гледам имоти по селата да се оттеглям и да чакам внуци. Правете го вие както искате! Аз ще гледам отстрани и няма да преча... хехеСамо малко съм изненадан от идеите ти за наднационална държава! Нещо на "Пролетарии от вси страни...." ми намирисва.... хахаха! Май си доста объркан младеж... нормално... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 1 rate down comment 6
georgi_shum
преди 9 години
И още нещо - че никога не сме били на запад и нямаме общо с тях. Пак не си прав.! От векове, още от Средновековието, през пурвите векове на Турското робство, през Възражденето, та до след Освобождението, та чак то края на ВСВ България е търгувала неизменно много повече и по активно със Запада, отколкото с Изтока в лицето на Русия. През Възраждането и годините след Освобождението богатите българи са пращали децата си да учат пак основно във Виена, Париж, Берлин и Лондон.. а не в Русия. Така, че не се толкова различни и толкова далечни, колкото ти мислиш. Това ни се насади през най мрачните 45 години от историята ни, когато бяхме тотални роби на една тотално чужда на нас система. Която ни лиши от собственост и инициатива.. и така ни погуби. Нещо което турците за 500 г не успяха!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 1 rate down comment 6
georgi_shum
преди 9 години
Нищо не разбираш!!!! Не иска да правя България западна държава!! Искам всички държави в Европа да станат една !!! Националната държава като концепция е обречена и рано или късно ще изчезне. Колкото и абсурдно да ти звучи - ИД ни го показва нагледно макар и много брутално. Според мен ти и хората като теб - делите Европа - сами се обричате и поставяте в нечия сфера на влияние. Не търсите какво ни обединява, а както ни разделя.. и от там пътя на най малкото съпротивление. И точно това ни обрича на унищожение!!!! Според теб трябва да излезем от ЕС и да ходим при Путиновата пародия на ЕС? А това, че е съдействал за интеграция с ЕС е мега глупост! Извинявай ама, ако беше така - защо се случи Украйна? Защо той толкова рева срещу търговското и асоцииране с ЕС??? Ако искаме да оцелеем - говоря за Европа, във всяко отношение -единствения начин е ЗАЕДНО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още