IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Берлускони предлага 1,2 млрд. евро за държавната RAI Way

Компанията му EI Towers цели да създаде единен оператор за излъчване на сигнали в цяла Италия

13:10 | 25.02.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бившият италиански премиер Силвио Берлускони. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони. Снимка: Ройтерс

Компанията излъчвателни кули EI Towers, контролирана от бившия италиански премиер Силвио Берлускони, е предложила 1,23 млрд. евро (1,4 млрд. долара) в пари и акции за конкурентната RAI Way, съобщава Bloomberg.

Сливането „цели да създадени единен оператор на излъчвателните кули в Италия“, се казва в изявление на EI Towers от късния вторник. RAI Way е контролирана от италианския държавен излъчвател Rome.

EI Towers предлага по 3,13 евро кеш и 0,03 обикновени акции на EI Towers за всяка акция на RAI Way. Това оценява акциите на базираната в Рим компания на 4,50 евро всяка, или с 22% повече спрямо цената при края на търговията на 23 февруари от 3,69 евро за акция.

Eletttonica Industriale на Берлускони притежава 40% от EI Towers, а BlackRock е вторият най-голям инвеститор с 10,3%. Акционерите на EI Towers ще се срещнат на 27 март, за да одобрят капиталовото увеличение за сделката, която може да бъде приключена през лятото на 2015 г.

В началото на февруари Берлускони събра 377 млн. евро от продажбата на своя дял от 7,8% в Mediaset. Неговата цел бе да засили финансите на фамилната инвестиционна компания.

Акциите на EI Towers поскъпнаха със 7% до 48,40 евро в сряда на борсата в Милано. Така пазарната капитализация на компанията достигна 1,4 млрд. евро. Акциите на Rai Way се търгуваха с 16% по-скъпо до 4,31 евро към 12:15 българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още