IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Израел субсидира руските туристи?

Страната може да плати по 45 евро за всеки турист, пристигнал на летището в Ейлат

16:46 | 17.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Израел субсидира руските туристи?

Министерството на туризма в Израел има готовност да субсидира полети на руски туристи към курортния град Ейлат – до летище Овда. Целта е да бъде увеличен туристопотокът, съобщават от Асоциацията на руските туроператори (АТОР), цитирани от ТАСС.

Програмата следва да е в сила от 6 октомври 2015 до 22 април 2016. Израел възнамерява да компенсира авиокомпаниите и туроператорите с по 45 евро за всеки турист, пристигнал на летището в Ейлат. Едно от изискванията за участие в програмата е да се изпълнят не по-малко от 16 полета към летище Овда и обратно за определен период от време.

От АТОР посочват, че общият бюджет на компенсациите за една компания може да достигне до 1 млн. евро за година. 

„Убедени сме, че увеличаването на броя на преките полети ще подпомогне повече туристи да почиват в курорта,” коментират от туристическото министерство на Израел.

На по-ранен етап  намерение да субсидира чартърни полети от Русия заявиха и от Министерството на туризма и културата на Турция, припомня ТАСС. По прогнозни изчисления размерът на компенсациите за един полет ще е около 6 000 долара. В момента се договарят сроковете на действие на кампанията и други параметри.

Освен това част от турските хотелиери, които работят с руски туроператори, правят намаления за пребиваването на туристи от Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още