IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френският газов гигант GDF Suez променя името си на Engie

Името се асоциира с енергия от всички култури, смятат от компанията

15:48 | 24.04.15 г.
Френският газов гигант GDF Suez променя името си на Engie

Френският газов гигант GDF Suez съобщи днес, че променя името си на Engie. Този ход е свързан с „енергийната трансформация“, която вече се превръща в глобално движение, характеризиращо се с намаляването на въглеродните емисии, развитието на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност, става ясно от съобщение на страницата на компанията.

“Решихме да сменим името на групата, за да посрещнем новите предизвикателства (на енергийната трансформация – бел. ред) и ускорим нашето развитие“, коментира изпълнителният директор на компанията Жерар Местрале

Според него новото име на групата предизвиква асоциация за енергия за всички култури и е име, което въплъщава ценностите и дейностите на компанията.

GDF Suez беше създадена през 2008 година след обединението на Gaz de France и Suez. Компанията е активна в областта на електроенергетиката и реализира проекти в сферата на разработването, добива и преработката на природен газ.

Компанията има почти 153 хил. служители и оперира в 70 държави по света. През 2014 година е реализирала приходи в размер на 74,7 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още