IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank планира промяна на стратегията

Плановете включват продажба на Postbank и намаляване броя на страните, в които германският кредитор осъществява дейност

13:49 | 25.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Bank планира промяна на стратегията

Най-голямата германска банка - Deutsche Bank AG, ще намали собствеността си в потребителското поделение Postbank до миноритарно участие и ще свие своя бизнес с ценни книжа, за да стимулира растежа на печалбата, която се отклонява от целта, пише Bloomberg.

Кредиторът ще понижи броя на страните, в които осъществява дейност, докато същевременно ще увеличи разходите по операциите за управление на активи и банкови трансакции, съобщават от банката в официално становище.

Активи за близо 150 млн. евро, които се включват при изчисляването на съотношението на ливъридж, ще бъдат орязани, коментира лице, запознато с въпроса.

Само ден след като банката трябваше да плати рекордна глоба за манимулиране на Libor, изпълнителните директори Аншу Джейн и Юрген Фишен изпълняват най-голямото си стратегическо преструктуриране от назначаването им преди три годин. Освен това те трябва да спечелят инвеститорското доверие, тъй като опасенията за съдебните разходи и капиталовите буфери на банката превърнаха акциите й в най-зле представящите се сред световните конкуренти.

Deutsche Bank планира да намали дела си в Postbank до под 50%, като продаде акции през борсата, заявява анонимен източник. Намалението на активите на инвестиционната банка би представлявало около 18% от общите активи, сочат изчисления на JPMorgan Chase & Co.

През 2012 г. Джейн и Фишен заложиха постигането на възвръщаемост на капитала от поне 12% през 2015 г. при 8,2% през предходната година. Целта бе изтеглена с една година напред, след като през май Deutsche Bank продаде акции, за да увеличи своя капитал.

В четвъртък Deutsche Bank се съгласи да плати 2,5 млрд. долара, за да разреши четири съдебни спора в САЩ и Великобритания. Това е най-високата санкция по обвинения в манипулиране на лихвени проценти.

В сряда от банката съобщиха, че в неделя ще оповестят печалба за първото тримесечие при рекордни приходи въпреки съдебни разходи за 1,5 млрд. долара. Повече информация за промените в стратегията ще бъдат представени в понеделник, пояснява Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още