IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кьоре: ЕЦБ ще защити еврозоната от външни финансови сътресения

Изявлението на един от членовете на управителния съвет идва след решението на Фед за запазване на лихвните проценти близо до нулата

19:22 | 18.09.15 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Европейската централната банка (ЕЦБ) възнамерява да "защити еврозоната от външни финансови сътресения". Това заяви Беноа Кьоре, член на управителния съвет на централната банка, след като снощи Федералният резерв на САЩ (Фед) остави лихвените си на исторически ниското им равнище близо до нулата, съобщава БТА, цитирайки Франс прес.

Постоянната задача на ЕЦБ е да защитава паричните условия в еврозоната от всички международни сътресения, идващи от финансовите пазари, от растежа на развиващите се страни и от решенията на останалите големи централни банки, заяви Кьоре на дебат в Париж.

Решението на УФР да не променя лихвата си бе прието зле от борсите, които го тълкуват като доказателство за песимизъм на най-голямата централна банка в света на фона на най-новото развитие на събитията в международен план и по-специално забавянето на икономическия растеж на Китай и проблемите на много развиващи се страни.

Според Кьоре предпазливостта на Фед "потвърждава диагнозата" на ЕЦБ и по-точно съществуването на нови рискове, свързани с големите развиващи се страни и силните колебания на финансовите пазари.

Той подчерта, че за момента ЕЦБ вижда там временните сътресения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
abdul
преди 8 години
Каква финансова атака?! Сащ и ес от поне 20 години целият им живот до последната тротоарна плочка са на кредит. НЕИЗПЛАТИМ.Финансова атака.. Празнословия за наивници са това..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
deant
преди 8 години
За един месец ЕС се сгъна. Финансова атака, сега бежанска атака. Отделните държави започнаха да мислят като отделни държави. Шенген е на ръба. Китайците са го казали: Моли се да не живееш в интересни времена. Ама май такива се очертават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
abdul
преди 8 години
Ще защитава!? Кого, с какво и от кого?Иначе в МБР сладки приказки за анти-протекционизъм си разказват..Глупости на търкалета.. Готови са с цената на хиляди човешки животи да запазят благосъстоянието си.Това е война. От няколко години се повтарят събитията от 30-те години на миналия век, жесток предвестник на Войната..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още