IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Данъците няма да бъдат повишавани заради бежанската криза

Популярността на партията на канцлера е на най-ниското си равнище от две години насам заради бежанския наплив

19:24 | 11.10.15 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Меркел:&nbsp;Можем да се радваме, че от години икономиката ни е добре управлявана, а в момента икономическото ни положение е добро. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Меркел: Можем да се радваме, че от години икономиката ни е добре управлявана, а в момента икономическото ни положение е добро. Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел изключи за пореден път вероятността правителството да повиши данъците, за да се справи с огромния приток на имигранти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Можем да се радваме, че от години икономиката ни е добре управлявана, а в момента икономическото ни положение е добро", казва Меркел в интервю за булевардния всекидневник Bild, което ще бъде публикувано в понеделник.

Канцлерът отговори с категорично "да" на конкретния въпрос дали може да обещае, че няма да има увеличаване на данъци във връзка с бежанската криза. 

Вчера се появиха публикации, че германското правителство и Европейската комисия обмислят възможността за „данък солидарност“, чрез който да се подпомогне покриването на разходите за хилядите кандидати за убежище. Германските и европейски власти обаче отхвърлиха тези твърдения.

Популярността на партията на Меркел Християндемократически съюз (ХДС) е на най-ниското си равнище от две години насам заради бежанския наплив, който създаде силно напрежение в политическия лагер на канцлерката, съобщи AFP, цитирайки седмично допитване в днешния брой на Bild.

Според допитването за кого възнамеряват да гласуват германците ХДС бележи спад с два процентни пункта до 38 процента от запитаните.

Критиците на великодушната към бежанците политика на канцлера (48 процента) са повече от поддръжниците й (39 на сто).

С по един пункт се е увеличила подкрепата за две формации, които настояват за по-твърд подход на Берлин към мигрантите - популистката "Алтернатива за Германия" и либералната Свободна демократическа партия, за които са заявили намерение да гласуват съответно 5 и 6 процента от анкетираните.

Още за бежанската вълна четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 2
Людени
преди 8 години
ДаЛи ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 3
ihrivanov
преди 8 години
Ако няма да повишава данъците ....ще падне яко печатане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 3
scott
преди 8 години
Мърморкел,ти унижи Германия право в сърцето. Край на хпистиянските ценности там, издигна окупационната армия на САШ базиранав Германия до нивото на абсолютен господар. Примами гащниците като се прави на имитатор на американски политици с речите си. Е, ИМАМ НОВИНА! ОЩЕ НЕ СА НИ СМЕНИЛИ ЧИПА. И НЕМА ДА ИЗБИЕМЕ ИНДИАНЦИТЕ, ЗА ДА ТЪРЖЕСТВУВАТ БЛЕДОЛИКИТЕ. ВЕЧЕ СИ МЪРТВА, НО ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЕШ.....колкото до данъците - нема да платим, нема да платим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 3
белот
преди 8 години
Бабиерата яко нагази лука...за Путин не зная , ама тя със сигурност ше си оди дома !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 3
Hahoto
преди 8 години
Тя Меркел ***, щото ***. Но германците дружно казват ***, ние можем да се съгласим с тях, в тоя случай и да добавим ***. То както е тръгнало и у нас ***, ама ние сме свикнали да ***. Те така *** ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 24 rate down comment 3
studioaa
преди 8 години
Нито един европейски лидер няма да посмее да признае, че ще събира данъци от това или онова за интеграция на бежанците, защото това ще доведе, че всички ще мразят бежанците задружно. Но ви уверявам, че такси, акцизи и налози върху някои стоки ще бъдат повишени, за да се финансира изхранването на бежанците, като ще се изобретят всякакви оправдания като спасяване на природата или борба срещу затлъстяването или борба срещу аутизма. В Германия медиите се страхуват да пишат за престъпленията извършени от бежанците, за да не ги намразят германците. Защо мислите, че някой е толкова ***, че са си признае колко точно пари се харчат за тях или колко ще се харчат в бъдеще?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 30 rate down comment 3
studioaa
преди 8 години
Правилно, няма да се увеличават данъците, а ще се увеличат акцизите върху алкохола, цигарите и горивата и парите ще се ползват за интеграция на бежанците и всичко ще бъде пито платено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 3
белот
преди 8 години
Е , отсега нататък...до падението , ще има само опровергаване и оправдания.Проблемът обаче е вече тук и каквото и да казва Меркел , няма значение !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още