IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Турция ще си плати за сваления самолет

Невъзможно е силите на една-единствена страна да победят международния тероризъм, смята руският президент

12:36 | 03.12.15 г. 20
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Турция ще си плати за това, че стреля по нас (Русия - бел. ред.) в гръб. Това обеща руският президент Владимир Путин по време на ежегодната си реч пред Федералното събрание.

„Така и не разбрахме защо Турция свали руския изтребител. Само Аллах знае защо. Но Аллах е лишил турската власт от разум и ще има наказание. Но Турция няма да дочака от нас неразумна реакция, която да повлияе на целия свят, няма да хващаме оръжие, но няма да оставим нещата само до доматите или други икономически санкции, знаем какво трябва да правим и те ще съжаляват за действията си", каза още руският президент, цитиран от DPA.

Същевременно той благодари на руските военни, които се борят с тероризма по света, като обърна внимание и на това, че в залата присъстват и жените на загинали руски военни. 

„Русия познава агресията, сблъсквала се е с жестоки терористични атаки като тези в Беслан и Москва, на летище Домодедово и други. Мъката от загубите на хиляди животи ще остане завинаги с нас", подчерта Путин.

В годишното си послание към двете камари на руския парламент той посочи, че ситуацията се усложнява от постоянната финансова подкрепа, която получават терористите.

„Няма да дочакат от нас нервна, истерична, опасна за нас самите и за целия свят реакция. Реакция, която може би преследва някакви външни ефекти или може би дори моментно вътрешнополитическо укрепване", подчерта той. "Това няма да се случи. В основата на нашите действия ще стои отговорността пред нашата страна и народ. Ние не възнамеряваме и няма да дрънкаме с оръжия", каза Путин.

Същевременно той изрази увереност, че е невъзможно силите на една-единствена страна да победят международния тероризъм. В годишното си послание към двете камари на руския парламент Путин посочи, че ситуацията се усложнява от постоянната финансова подкрепа, която получават терористите.

„Заплахата на тероризма нараства. Все още не е решен проблемът в Афганистан. Ситуацията в тази страна е тревожна и не вдъхва оптимизъм. А неотдавна устойчиви и между другото доста благополучни страни от Близкия изток и Северна Африка - Ирак, Либия и Сирия - се превърнаха в зона на хаос и на анархия, от които идва заплахата за целия свят“, каза руският президент.

Той подчерта, че борбата с тероризма е борба за свобода, правда и справедливост, за живота на хората и за бъдещето на цялата цивилизация. Русия знае какво е агресията на международния тероризъм, отбеляза нейният президент и посочи, че в средата на 90-те години на миналия век страната му и гражданите й са преживели тежки терористични атаки. Необходими бяха близо почти 10 години, за да се пречупи гръбнакът на престъпниците, обърна внимание Путин.

Руският президент подчерта, че е необходим единен международен фронт в борбата с тероризма. „Трябва да забравим за всички спорове и разногласия и да създадем един мощен юмрук, един общ антитерористичен фронт, който да действа на основата на международното право и под егидата на ООН, призова той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

18
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 8 години
Че кой говори за ФАЩ? Май само ти си ги споменаваш. А че матряла е калпав, си го каза ББ още отдавна и оттогава тоя същия матрял си го избира :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 6
StraightForward
преди 8 години
НЯМА *** МАТЕРИАЛА, 80% ОТ МАТРЯЛА В БЪЛГАРИЯ РУСОФИЛИ И КАТО ИМ КАЖЕШ НЕЩО, ААА АМА ТО САЩ И ОБАМАТА.. ЕЙ ***....ЦАТА ВИ МАЛОУ....МНА ДА СА МАХАТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ПРОДАЖНИЦИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ. *** Е СВЪРШЕН ВЕЧЕ, ЗАЩО ВИЕТЕ ТОЛКОВА, РУСИЯ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ В НИЩО, ГЛУП...АВИ СЪЩЕСТВА, УЧЕТЕ И ЧЕТЕТЕ САМО ТОВА МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ, ОТ НЕ РАЗВИТИЕТО НА ПУТИН ВЕЧЕ НАД 120 ГОДИНИ В РЕГИОНА.. СМЕШНИ СЕЛСКИ ГЛУПАВИ МАЛОУ...МНИЦИ ОТИВАЙТЕ СИ НА СЕЛО И ДО ТАМ СТЕ. ТУКА В ФОРУМА ИМА КОИТО ДА ПИШЕ..... ДА ЕБ..А И МАЛОУ...МНИТЕ ВИ ПРАЗНИ ГЛУПА..ВИ СЕЛЯНИ МРЪСНИ .. !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 3
StraightForward
преди 8 години
ей *** , тука никой не ти ГОВОРИ ЗА САЩ И ОБАМА, ВСИЧКИ В КУПОМ ОБСЪЖДАМЕ ***, защо имате тази шизофрения, да избивате комплекси от американците, като прости продажници! ЗАЩО НИКОИ НЕ ВИ ГОВОРИ ЗА САЩ, НО ВИЕ ТОВА СИ ЗНАЕТЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ... БОЛНО СЪЩЕСТВА С ПРАЗНИ ЧЕРВЕНИ ГЛАВИ .. ЗАЩО ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 11
redcretin
преди 8 години
Джуджи остана с голите си лафове, набиха му го публично и се принуди да си трае :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 14 rate down comment 9
julian12
преди 8 години
В този ред на мисли, я сега разкажи великата история на тези, на които се кланяш. Твоите краваро-работодатели . Онези, които не спират да сеят разруха по света последни няколко години. Защото очевидно те се мислят за най-големите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 31
Стоян Петров
преди 8 години
Путин се изживява като хан на монголите(руските "учени" лансират името татари). Техните орди са пристигали пред портите на града и са заявявали на населението- или се предавате и живеете или ще избием мъжете, жените, децата и.....кучетата. И са го правили! Не напразно главният мюфтия заяви, че Русия е наследник на Златната орда. Това се случи на откриването на най-голямата джамия в Европа, тази в Москва. А Путин гледаше умно през това време. А Ердоган клатеше одобрително глава. И всички бяха щастливи. Аз вече се съмнявам, че у индивида Путин има шизофренично раздвоение. Хем иска Москва да е треият Рим, хем се напъва да я направи втората Мека. А на Турция не може да направи нищо. Може само да се зъби. ПП Под сто минуса не признавам за отрицание на тезата ми, че руснаците са татари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 6 rate down comment 14
Momchil_Matev
преди 8 години
А колко простичко би било да си направят Южен поток както си беше планиран. Какво му пречеха европейските правила за достъп на трети страни, когато физически отворът на тръбата е на твоя територия? Нали ти контролираш кой да ти влиза в държавата? Ако пък направиш и инвестицията така, че компресорната станция или някакъв друг технически елемент тъничко да саботира посоките на движение на природния газ - съвсем се обезсмислят европейските правила. Не могат да ме убедят, че не могат да заобиколят третия енергиен пакет. Просто не искат, защото ще излезе малко по-скъпо - ще подкупят и някой чиновник в Брюксел...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 24 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
Нещо смесваш изреченията. Не го казва в този ред. Но смисъла е ясен де, Ердоган ще си плати :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 12 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Тепърва ще разберем :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 15 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
Не знам ББС как превежда, ама на вижте:https://***.youtube.com/watch?v=k5dBklU78T8от 14,30мин. някъде до към 17мин.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още