IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Гарелов: Протестите в Гърция не са срещу правителството, а срещу Европа

Гърците са солидарни и умеят да защитават своите интереси, смята журналистът

10:35 | 04.02.16 г.
Иван Гарелов: Протестите в Гърция не са срещу правителството, а срещу Европа

Протестът в Гърция е насочен косвено към правителството - той е насочен по-скоро към кредиторите на страната. Така от една страна премиерът Алексис Ципрас е подложен на натиск отвътре, но от друга страна, това му дава възможност за допълнителни преговори с ЕС.

Този коментар направи журналистът Иван Гарелов пред bTV по повод националната стачка в южната ни съседка.

"Това е стар номер на гърците, правеха го всички правителства", каза той и допълни, че управляващите не изпадат в паника, че протестите ще намалят рейтинга им, а започват да преговарят за отстъпки или повече пари.

Журналистът посочи, че гърците умеят да защитават своите интереси, те са солидарни и се подкрепят, и в случай на национален протест излизат всички, като често всеки протестира по свои искания.

По отношение на блокадите по българо-гръцката граница Гарелов смята, че българските власти "бъркат тона спрямо това гръцко правителство". Изявленията на българския премиер спрямо Гърция са пренебрежителни и по тази причина гръцките власти не правят нищо за вдигане на блокадите.

Според Гарелов България и Гърция не поддържат отношения на високо ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още