IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eni съобщи за първи успешен тест в газовото находище Зохр

Потенциалът е много добър, смятат от италианската компания

12:24 | 11.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Eni съобщи за първи успешен тест в газовото находище Зохр

Първият тест на газовото находище в Средиземно море Зохр е успешен, съобщи италианската компания Eni, която е собственик на концесията за проучване в региона. Работата по първия кладенец е показала, че капацитетът му е около 46 хил. барела петролен еквивалент на ден.

Данните са обнадеждаващи и от италианската компания оценяват това количество като "добър производствен капацитет". През тази година Eni планира още три подобни теста в находището.

Италианската компания съобщи за находката си в Средиземно море през август 2015 година.

Зохр е едно от най-големите находища в Египет и в Средиземно море и е с огромен потенциал - вероятно едно от най-големите находища на природен газ в света, посочиха тогава от Eni. Разработването му ще осигури нуждите от суровина за Египет, в чиито териториални води се намира, за десетилетия.

Зохр обаче веднага беше наречено "Дарът на фараоните за Югоизточна Европа", защото с негова помощ Европа има възможността да намали влиянието на "Газпром" на Стария континент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още