IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС и Сан Марино ще обменят данъчна информация

Съветът на ЕС одобри споразумението със страната

16:32 | 21.04.16 г.
ЕС и Сан Марино ще обменят данъчна информация

Съветът на Европейския съюз (ЕС) одобри днес сключването на споразумение със Сан Марино за спазването на данъчното законодателство, съобщават от пресслужбата на Съвета.

Споразумението ще допринесе за усилията за ограничаване на данъчните измами чрез автоматичен обмен на информация между страните членки на ЕС и Сан Марино, посочва се в съобщението.

Споразумението всъщност подобрява друг договор от 2004 г., който гарантира, че Сан Марино прилага мерки, еквивалентни на тези в директивата на ЕС относно данъчното облагане на доходи от спестявания. Целта е да се разшири автоматичен обмен на финансова информация, за да се предотврати данъкоплатци да крият капитали и активи, за които не е платен данък.

Новото споразумение беше подписано на 8 декември 2015 г. Подобни споразумения бяха сключени и с Лихтенщайн и Швейцария.

"Споделянето на информация между националните данъчни органи остава един от основните елементи на ефективната борба срещу данъчните измами и укриването на данъци. ЕС е безспорно лидер в тази област”, коментира в тази връзка Пиер Граменя, министър на финансите на Люксембург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още