IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Юнкер: Гърция е постигнала целите на реформите, поискани от кредиторите

Отписването на гръцкия дълг не е на дневен ред, каза председателят на Европейската комисия

11:21 | 08.05.16 г. 36
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Гърция практически е постигнала целите на реформите, поискани от кредиторите й и утре Еврогрупата ще проведе "първите дискусии" за възможното управление на дълга на страната, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде Франс прес. 

"В момента извършваме първия преглед на плана за помощ на Гърция и целите му са практически постигнати", заявил е Юнкер в интервю за германски вестници.

Кредиторите на Гърция смятат прегледа на плана за реформи, които Атина въвежда в замяна на международния заем, отпуснат миналата година, за предварително условие за всякакви дискусии за гръцкия дълг. Но след месеци на обсъждания реформите още не са получили одобрение поради разногласие между ЕС и МВФ, отбелязва АФП.

Утре в Брюксел ще се състои среща на 19-те финансови министри на страните от еврозоната, които отново ще разгледат постигнатото с реформите в Гърция, предаде БТА.

На това заседание министрите "ще проведат и първите дискусии за това, което може да се направи, за да стане гръцкия дълг поносим в дългосрочен план", добави Юнкер. Той обаче напомни, че отписване на гръцкия дълг не е на дневен ред.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 12 rate down comment 0
balkando
преди 8 години
"Случайно" оня ден МВФ поиска "подстрижка" на гръцкия дълг и днес вече социнтерна се е задействал. Похвално другари, машалла ;) Само един проблем има - защо останалите държави в ЕС да спазват финансова дисциплина, щом има кой да спасява нарушителите ?! Защо ? Или всъщност не е нужно !? Не питам аз, просто вече всички това си мислят )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 7
ing5rov
преди 8 години
"В момента извършваме първия преглед на плана за помощ на Гърция и целите му са практически постигнати", заявил е Юнкер в интервю за германски вестници.Ама не е заявил , че само 5% от историческите помощи за Гърция , са достигнали до нея...а всичко останало за банките щедро отпускащи кредити !"Отписването на гръцкия дълг не е на дневен ред, каза председателят на Европейската комисия"Е как да е на дневен ред ...да убием кравата дето дава мляко ли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още