IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВФ призова еврозоната да започне преговори с Гърция за облекчаване на дълга

Кристин Лагард е изпратила писмо до министрите от 19-те страни от еврозоната с настояване облекчаването на дълга веднага да бъде поставено на масата

12:47 | 07.05.16 г. 3
<p>
	Кристин Лагард. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Кристин Лагард. Снимка: Ройтерс

Международният валутен фонд призова правителствата от еврозоната да започнат преговори за облекчаване на дълга с икономически разклатената Гърция, потвърди говорител на МВФ, цитиран от ДПА и БТА.

Той каза, че писмо с такова съдържание е било изпратено от ръководителката на МВФ Кристин Лагард до министрите от 19-те страни от еврозоната. Лагард пише, че облекчаването на дълга трябва веднага да бъде поставено на масата. В противен случай продължаването на участието на МВФ в третата спасителна програма за Гърция е под съмнение.

Атина и международните й кредитори от месеци се опитват да се споразумеят по структурни реформи и мерки за икономии, което ще позволи на останалото без пари гръцко правителство да продължи да получава спасителни помощи. Нараства загрижеността, че Гърция отново е на ръба на банкрута.

Финансовите министри от еврозоната ще имат специална среща в понеделник следобед, за да разгледат напредъка в преговорите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 8 години
До колкото се сещам всички единодушно се съгласиха да помагат на Гърция , дори Финландия - значи ще помагат . А МВФ да бяга - аз ако бях на тяхно място отдавна да съм го направил . GREXIT - наближава .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Т.а.ш.а.к ! Тъй е само 5% са отишли в Гърция...другите на Карибите сигур ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/05/05/griechenland-rettung-die-groesste-farce-in-der-geschichte-der-eu/Пълен *** е спасяването на Гърция , а тая дъртата да не се прави на луда че не знае де са мангизите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още