IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Novartis разделя на две бизнеса си

Компанията ще търси и нов изпълнителен директор, след като Епщайн реши да "търси нови предизвикателства"

20:37 | 17.05.16 г.
Novartis разделя на две бизнеса си

Novartis ще раздели фармацевтичния си бизнес на две компании. Едната ще се фокусира върху производството на медикаменти за лечение на рак, а другата - на всички останали лекарства, които произвежда компанията, съобщава Ройтерс.

И двете нови компании ще бъдат базирани в Базел, допълва Bloomberg.

Компанията ще смени и своя изпълнителен директор - Дейвид Епщайн напуска в "търсене на нови предизвикателства". Епщайн стана част от фармацевтичното звено на Novartis през 2010 година.

Британските медии спрягат името за заместник на Андрю Уити, който в момента е начело на Glaxo, но напуска компанията през следващата година.

Досегашният изпълнителен директор на фармацевтичния бизнес на Novartis всъщност ще бъде заменен от двама души - сегашният ръководител на звеното за Северна Америка на AstraZenecaПол Хъдсън и от ръководителя на Novartis Oncology Бруно Стриджини.

Новата структура отразява важността на онкологичните заболявания за Novartis, коментират от компанията. Novartis купи звеното, занимаващо се с разработване на медикаменти за ракови заболявания на GlaxoSmithKline през есента на 2015 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още