IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Die Welt: Германия зачерква Русия от списъка с партньорите

Политиката на Москва е насочена към взаимноизгодно сътрудничество, не към конфронтации, категорични са от Кремъл

15:59 | 06.06.16 г. 11
Die Welt: Германия зачерква Русия от списъка с партньорите

Министерството на отбраната на Германия е изготвило актуализация на т.нар. „Бяла книга“, съдържаща актуалните заплахи, пред които е изправена страната, съобщава Die Welt. Последното издание на доклада е от 2006 година и властите в страната признават дълбоката промяна в обкръжаващата среда, допълва изданието.

Сред новите рискове за страната, заедно с международния тероризъм и вирусните атаки, заплашващи цифровата комуникация, стои и Русия.

Страната вече не е партньор, а съперник. Страната се опитва да налага насилствено своите интереси чрез своите действия в Крим и Източна Украйна, посочват още от Министерството на отбраната в страната. Москва подчертава стратегическото съперничество и увеличава военната активност по външните граници на ЕС, пише още в проекта на „Бялата книга“, която трябва да бъде одобрена от правителството в рамките на няколко месеца.

Реакцията на Кремъл на тази публикация не закъсня. Говорителят на президента Дмитрий Песков заяви, че ако е вярна, тази информация „едновременно буди съжаление и безпокойство“, пише руската информационна агенция ТАСС.

Песков е категоричен, че политиката на Русия е много последователна и е насочена към създаване на атмосфера на взаимноизгодно сътрудничество в Европа, а не към конфронтации. В Кремъл са обезпокоени от подобно неправилно разбиране на действията на Русия.

Заплаха за Германия са още и държавите с различни по вид конфликти в Африка, Близкия изток и Централна Азия, които могат да станат убежища на радикални групировки и терористични организации.

Имиграцията също може да се окаже рисков фактор за страната, ако излезе извън контрол, предупреждават още от ведомството. Реално обаче заради демографския фактор мигрантите сами по себе си не са заплаха за страната.

В проекта за „Бяла книга“ са включени още заплахи за сигурността на Германия, сред които и нарушените маршрути на суровините, както и промените в климата, които са в състояние да дестабилизират цели държави, допълва още Die Welt. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

11
rate up comment 12 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 7 години
Германия отдавна не е имала толкова откъснато от германския народ правителство! Лично впечатление от разговори с германци от последните дни. Хората се чудят какво се случва сред управляващите - някакъв вирус ли ги мори, или психотронно оръжие им прилагат, но все едно това не е правителството на Германия, а на некъв американски задокеански щат... което всъщност май е случаят... хихи... Щот за руските войски децата требва да учат в учебниците, ама американските си се разхождат по-свободно, отколкото в УСА, където отдавна никой не е виждал военни колони да шмиткат свободно по пътищата, като в Германия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
"В последно време отделни представители на САЩ и НАТО за пореден път нагнетяват русофобска истерия в Европа. Схемата на този спектакъл се разиграва всеки път по един и същ шаблон. Първоначално официални представители на НАТО правят тревожни изявления за нуждата да се защити Алианса от външна заплаха, заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков. Ако се вслушаш, оставаш с впечатлението, че НАТО е натикана в ъгъла безобидна овца, към която от всички страни напират хищници в лицето на Русия и прочие неконтролирани от САЩ държави, каза той."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
"Действие второ сплашване: от хралупите изпълзяват пенсионери от студената война от рода на Майкъл Макфол (бивш посланик на САЩ в Русия), Виктория Еш (бивш посланик на САЩ в Полша) или Уесли Кларк (бивш командващ НАТО в Европа) с параноични лозунги за възраждането на империята на злото и евтини сметки от рода на: колко часа ще се задържи НАТО до пълния разгром на руснаците. Забележете, че тези ненормални умствени лупинги се цитират масово от западните водещи средства за масова информация в качеството им на неоспорими истини, каза Конашенков."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 2
STRAHO
преди 7 години
"И накрая, действие трето успокояване. На сцената излиза генералният секретар на НАТО и заявява, че слуховете за безпомощността на НАТО са преждевременни. Но данъкоплатците от страните в Алианса трябва да положат още едно усилие за неговото укрепване, добави той.Тази година кулминацията на този спектакъл ще се състои на 8 юли във Варшава. На предстоящата среща в полската столица на НАТО по многобройни молби на мирни труженици от Полша и прибалтийските страни ще бъде обявено разполагането в тези държави на сухопътни групировки за сдържане на Русия, заяви Конешенков.Финал: руската заплаха е неутрализирана, военните бюджети на страните от НАТО са увеличени, безгрижният живот на натовската бюрокрация за пореден път е защитена от нападките на данъкоплатците от страните от Алианса, каза той."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Пише че Германия ше в стойка партер до второто пришествие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 2
Opalqnkaaa
преди 7 години
Oставете "Бялата книга", ами дайте да видим какво пише в "Канцлеракт".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 9
ing5rov
преди 7 години
Що пък не , тия от ЦРУ да не са роднина на дяда Господа...а пък ти можеш само да надуваш кавала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 16
mapto
преди 7 години
След всичките хибридни атаки срещу Меркел и подозренията за финансиране на AfD, беше само въпрос на време. Тия от ФСБ си мислят, че могат да манипулират целия свят чрез своите русофилски полезни *** като някои от преждекоментиращите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 2
bgMan
преди 7 години
Искам да чуя ОБАЧЕ дали зачерква Северен Поток - 2.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 12
michaelis12
преди 7 години
чек и за минусчията да му го бодна в устната кухина както винаги, щото кат гледам как ги "зачеркват" те още повече навлизат там според Wirtschafts Woche ..... :))Wie deutsche Firmen die Sanktionen umgehen - Как немските фирми заобикалят санкциите .... :))http://***.wiwo.de/unternehmen/industrie/russland-wie-deutsche-firmen-die-sanktionen-umgehen/13502708.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още