IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камерън: Резултатът от референдума не може да се предвиди

Във Великобритания и Гибралтар има общо 46,5 млн. избиратели с право да гласуват на референдума утре за членството в ЕС

08:20 | 22.06.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският премиер Дейвид Камерън заяви пред в. Financial Times, че резултатът от утрешния референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз не може да се предвиди, но ако избирателите гласуват за оставане в ЕС, инвестициите във Великобритания ще се увеличат, предаде Ройтерс.

"Позициите са изравнени, никой не знае какво ще се случи", каза премиерът в интервюто, което даде за вестника вчера, по-малко от два дни преди референдума на 23 юни. Ако хората гласуват за оставане в ЕС, "бизнесът, създателите на блага и работни места ще си кажат в петък: Великобритания взе решение, нека да укрепим икономиката, нека да създаваме работни места и нови възможности, защото тя е много добро място за бизнес", каза премиерът.

Той отправи призив към британските избиратели и специално към по-възрастните да се замислят за въздействието на евентуално излизане от Европейския съюз над страната и бъдещите поколения, добавя Ройтерс.

Във Великобритания и Гибралтар има общо 46,5 милиона избиратели, които имат право да гласуват в референдума утре за членството в Европейския съюз, съобщи избирателната комисия, цитирана от Ройтерс и БТА.

"Данните от 382 избирателни района показват, че в Обединеното кралство и Гибралтар има регистрирани 46 499 537 избиратели. Това е числото на избирателите с право да гласуват в референдума в четвъртък", се казва в съобщението на избирателната комисия.

Прочути сгради във страната бяха осветени снощи в цветовете на националния флаг "Юниън Джак" и на тях се появиха надписи "Гласувайте за оставане" в кампанията за утрешния референдум.

Сред осветените сгради бяха галерията за модерно изкуство "Тейт" в Лондон, замъкът в Единбург и търговският комплекс "Бул Ринг" в Бирмингам.

Гласуването ще определи бъдещето на Европа, но анкетите сочат разделение поравно за и против на британското обществено мнение и резултатът е непредвидим, добавя Ройтерс.

Темата за референдума във Великобритания може да следите тук
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
"Камерън: Резултатът от референдума не може да се предвиди."Няма. Щот всичко ше се реши в последната минута...да бъде баламизацията на тревопасния гражданин по достоверна !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Монти
преди 7 години
Да вземат пример от австрииците,сега ще обвинят пощальоните .може и от Буш във Флорида.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
misanthrope
преди 7 години
Готови сме за действие, само кажете колко и кога.Поздрави от Костинброд:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още