IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LSE: Brexit ще подкопае доверието и ще се отрази негативно на търговията

Борсовият оператор отчете 9% годишен ръст на приходите и оперативната печалба през първото полугодие

11:39 | 04.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Според London Stock Exchange Group Plc решението на Великобритания да напусне Европейския съюз (ЕС) може да накърни инвеститорското доверие и да се отрази негативно на търговията, пише Bloomberg.

“Налице са няколко възможни изхода в резултат на този вот, които създадоха несигурност на пазарите“, посочва борсовият оператор успоредно с оповестяването на финансовите резултати за първото полугодие.

„Несигурността може да подкопае инвеститорското доверие и да доведе до спад на обемите на първичните и вторични пазари, приходите от такси и обемът на клиринга във Великобритания“, посочва дружеството.

LSE е в процес на сливане с Deutsche Boerse AG – сделка, която беше разклатена от Brexit, въпреки че двете страни решиха да продължат с нея. Властите във Франция и Германия заплашиха, че ще изтеглят клиринговите операции, които са ключови за комбинацията.

Сделката бележи „добър напредък“, а работата по регулаторните разрешения е в ход, посочват от LSE. Акционерите вече дадоха одобрението си за сливането.

През първото полугодие на 2016 г. LSE бележи 9% ръст на изгладената оперативна печалба до 333,3 млн. лири спрямо 305,7 млн. лири преди година.

Приходите също се повишават с 9 на сто до 721,9 млн. лири от 663 млн. лири през първото шестмесечие на 2015 г.

Междинният дивидент е нагоре с 11,1 на сто до 12 пенса на акция спрямо 10,8 пенса на акция към 30 юни миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още