IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Brexit няма да спре сливането на Deutsche Boerse и LSE

Двете борси обявиха, че резултатът от референдума не променя стратегическите им аргументи за сделката

13:12 | 24.06.16 г.
Brexit няма да спре сливането на Deutsche Boerse и LSE

Германската фондова борса Deutsche Boerse и лондонската London Stock Exchange (LSE) потвърдиха намерението си да продължат планираното сливане за 30 млрд. долара въпреки решението на Великобритания да напусне Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс.

Борсовите оператори обявиха, че резултатът от референдума не променя стратегическите им аргументи за сливането и ще продължат да търсят одобрението на регулаторите за него.

„Възможностите на комбинираната група, включително глобалният й обхват, мрежата в Европа, Азия и Америка, силата на марката, финансовите ресурси и силните връзки с клиентите остават в добра позиция да обслужват глобалните клиенти, независимо от резултата от референдума“, съобщиха двете борси в общо изявление.

Управителните им бордове призоваха акционерите да подкрепят сделката.

Акционерите на LSE трябва да гласуват за сливането на общо събрание на 4 юли.

Акциите на Deutsche Boerse поевтиняват с 6,6% във Франкфурт към 12:47 българско време, а тези на LSE в Лондон губят малко над 10 на сто от стойността си.

Поевтиняването на акциите на LSE заради неочакваното решение за Brexit може да застраши сделката, която се планира да бъде осъществена изцяло чрез акции, въпреки че компаниите от дълго време настояват, че сливането е обосновано, независимо от резултата от референдума.

Brexit засилва несигурността около сделката, която среща все повече критики в Германия заради предложението централата на новата комбинирана компания да се намира в Лондон. Някои потенциални конкуренти за придобиването на LSE може да се откажат да направят оферта, коментира пред Bloomberg Бен Кели, анализатор в Louis Capital Markets.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още