IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корбин обещава 1 млн. нови работни места и 1 млн. жилища

Лидерът на лейбъристите е в ожесточена битка с бившия си говорител Оуен Смит за ръководител на партията

17:34 | 04.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Британският опозиционен лидер Джеръми Корбин заяви, че Лейбъристката партия трябва да цели създаването на 1 млн. „работни места с добро качество“ и построяването на 1 млн. нови жилища.

Корбин продължава кампанията си, с която да запази позицията си, изправен пред съпротива от страна на лейбъристките законодатели след провала на вота около Brexit, коментира Bloomberg.

По-малко от година след като спечели лидерството на лейбъристите, Корбин води битка с бившия си говорител по пенсиите – Оуен Смит, който е подкрепян от по-голямата част от парламентарните представители. Те се позовават и на социологически проучвания като това на YouGov, представено в сряда, което показва, че 28% от избирателите подкрепят "вигите" – с 14 процентни пункта зад управляващите консерватори.

Посланието на Корбин обаче е популярно сред членовете на лейбъристите, които ще гласуват на следващите избори за лидер на партията.

В изказване от Дагенхам, източен Лондон, той представи 10 обещания за „трансформация на Великобритания“. Корбин обещава да върне железницата обратно в държавни ръце, да намали заплащането на най-висшите мениджъри и да регулира енергийните сметки на домакинствата.

„Великобритания трябва да се стегне или всички ние ще изостанем“, каза той в реч пред поддръжниците си. „Ще построим икономика, която работи за всички, с работни места във всяка една част от страната“, допълни той.

На въпрос за трудностите пред партията му Корбин каза, че лейбъристите имат повече депутати от всеки друг път в историята си. „Подкрепата за партията е много силна и тя е в позиция да победи на парламентарните избори", смята той.

Корбин и Смит ще проведат първия от общо девет планирани дебата за лидер на Лейбъристката партия в Кардиф, Уелс, в четвъртък вечер. Гласуването ще се осъществи по-късно този месец, а победителят ще стане ясен на 24 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още