IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия повиши равнището на сигурност по туристическите пристанища

Решението означава засилени проверки на хора и превозни средства в пика на летния туристически сезон

22:33 | 11.08.16 г.
<p>
	Венеция. <em>Снимка: Pixabay</em></p>

Венеция. Снимка: Pixabay

Италия повиши равнището на сигурност по туристическите си пристанища, съобщи говорител на бреговата охрана, цитиран от Ройтерс.

Решението означава засилени проверки на хора и превозни средства в пика на летния туристически сезон. Ръководството на бреговата охрана е наредило на пътническите и туристическите кораби да повишат равнището си на тревога от 1 на 2 по тристепенна скала. Причини за решението не се посочват.

Националното равнище на тревога в Италия вече бе на втора степен, най-високата възможна при отсъствието на пряко нападение, заради ислямистките нападения във Франция и Белгия от миналата година.

След атентата в Ница от 14 юли, в който над 80 души бяха прегазени с камион, Италия засили граничните проверки, а след убийството на френски свещеник в църквата му Рим повиши охранителните мерки в Колизея и Ватикана.

Миналата седмица Италия заяви, че е готова да предостави военновъздушните си бази и въздушното си пространство за удари по "Ислямска държава" в Либия, ако САЩ отправят такава молба.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още