IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещите капиталови нужди на Deutsche Bank остават неясни

Банката е уверена, че ще се върне към печалбата през 2017 г., твърди член на управителния ѝ съвет

21:30 | 30.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Все още има известна несигурност за това дали Deutsche Bank може да се нуждае да увеличи капитала си, твърди членът на управителния ѝ съвет Кристиан Суин, пише германският ежедневник Handelsblatt, цитиран от Ройтерс.

“Има известна несигурност. Само когато това приключи, ще бъде известно как изглеждат нашите капиталови ресурси в дългосрочен план”, посочва той в интервю за вестника, публикувано днес. “В момента ние спокойно изпълняваме всички изисквания”.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Джон Краян заяви по-рано този месец, че той самият предпочита избягването на увеличаването на капитала за укрепването на баланса на банката, която беше засегната от големи глоби, но заяви че знае, че “никога не казвай никога”.

Суин заяви също, че банката се нуждае от сигурност относно бъдещите капиталови изисквания, преди да реши дали да възобнови плащанията на дивиденти към акционерите.

Регулаторите планираха да сключат сделка за бъдещите капиталови правила до началото на януари, но отложиха решението си до март, тъй като не успяват да постигнат компромис между европейските и американските интереси. Правилата ще определят дали Deutsche Bank може да реинтегрира своето звено Postbank, което според източници банката може да иска да запази, а не да продаде. По думите на Суин Postbank остава за продажба, но само на правилната цена.

На въпрос дали Deutsche Bank ще генерира печалба за 2017 г. той коментира, че банката е уверена, че ще се върне към стабилната печалба. Анализаторите очакват банката да отчете нетна печалба от 1,25 млрд. евро (1,3 млрд. долара) за 2017 г., след като през 2016 г. имаше нетна загуба в размер на 668 млн. долара. Този четвъртък Deutsche Bank ще обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още