IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрон набира все повече скорост в изборите за президент на Франция

Партията привлича нарастващ брой привърженици из цялата страна

17:33 | 02.03.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Надежди за промяна

След като Амон беше издигнат от социалистите през януари, висши министри от партията, включително Сеголен Роаял, Жан-Марк Еро и Стефан льо Фол внимават да не критикуват публично бившия си колега от кабинета Макрон.
Публична прегръдка от Оланд на вечеря в Париж миналата седмица също сочи, че Макрон може да се ползва с подкрепата на някои опитни управници.

Ако стане президент, след това той може да се концентрира върху парламентарните избори през юни. Центристът каза, че ще излъчи кандидати във всички 577 избирателни района във Франция за долната камара на парламента и вече е получил над 6000 кандидатури онлайн.

Депутат от социалистическата партия, който води кампания за Макрон, казва, че около 15 настоящи законодатели социалисти вече са се кандидатирали за подбора.

"Ако има сила, която да го изстреля на президентския пост, може да се предположи, че гласоподавателите в голяма степен ще са последователни и на парламентарните избори", каза наблюдателят на "Джей Пи Морган" за Франция Рафаел Брюн-Агер.

За мнозинство в долната камара са необходими най-малко 289 места, но миналата седмица Макрон представи сценарий за коалиция, варираща от "социалдемократи" в ляво до "голисти със социалистическо съзнание" в дясно.
Първо той трябва да бъде избран.

Проучване от 23 февруари на "Харис" потвърждава, че Макрон е фаворит, но разкрива, че по-малко от половината от неговите поддръжници са сигурни в избора си, в сравнение с над седем от десет при конкурентите му.

Очевидни подхлъзвания в кампанията по отношение на колониалното минало на Франция и хомосексуалните бракове породиха опасения, че той може да направи гафове по време на предизборната кампания. Някои се чудят и дали различните профили, които Макрон привлича, ще проработят заедно. "Хората трябва да говорят на един език", каза икономистът от "Алианц" Людовик Сюбран. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 44 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
Голема пропаганда за Макрон , бе Инвестора...също като за Килъри ! Блумбергови пак ше пият една студена вода , колкото и да биете тъпана !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още