IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емил Георгиев: Европа на няколко скорости не отрича Европа на нациите

Според юриста системата "Европа на нациите" е приложима към секторите, от които зависи конкуренцията

11:02 | 01.04.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Емил Георгиев. Снимка: Bulgaria on AIR</em></p>

Емил Георгиев. Снимка: Bulgaria on AIR

Европа на две скорости е неизбежна, но не се противопоставя на Европа на нациите, коментира юристът Емил Георгиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Най-вероятно Европа ще тръгне по пътя на Европа на няколко скорости. Федерализирането на Европа е смислено, само ако се отнесе към няколко политики: външна политика, политика на сигурността и общо гражданство", каза той.

От друга страна, Георгиев посочи, че системата "Европа на нациите" е приложима към секторите, от които зависи конкуренцията. "Предпочитам варианта, в който други политики се върнат от Брюксел към столиците. Така ще постигнем по-голяма конкуренция. В конкуренцията се ражда истината, тъй като където я имаме, няма застой. Двете системи могат да съществуват заедно", посочи допълни юристът.

На въпрос за предстоящото председателството на ЕС, което България ще поеме в началото на 2018 г., Георгиев посочи, че трябва да се подсигурят общото гражданство и сигурността на границите.

"Това е исторически шанс да подсигурим сигурността на българските граждани, които живеят в някоя друга европейска страна. Освен това сме заинтересовани за укрепване на външните граници, тъй като сме пряко заплашени от вълна емигранти и напрежението в Турция", каза още той.

Целия разговор вижте във видето:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
"Това е исторически шанс да подсигурим сигурността на българските граждани, които живеят в някоя друга европейска страна."A на тия в "европейската" страна България кога ше подсигурите сигурността ?Или по добре който все още може , да се ориентира към терминала ...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още