IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачката в Барселона блокира 150 хил. пътници на влакове

Засегнато беше разписанието на над 20 високоскоростни и 10 пътнически влака

08:20 | 09.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Напрежението в Каталуния не стихва. Голямата стачка в Барселона снощи блокира придвижването на около 150 хиляди пътници на влакове.

Засегнато беше разписанието на над 20 високоскоростни и 10 пътнически влака. Анулирани бяха и 8 ежедневни международни влака между Испания и Франция, предаде Франс прес.

Железопътният трафик бе прекъснат от стотици демонстранти, които застанаха на релсите в гарата на Жирона, на 60 км южно от френската граница, както и в главната гара на Барселона, която бе затворена от полицията. 

Вчера в Каталуния имаше стачни действия по призива на сепаратистки синдикат. Участието не бе голямо, но бяха причинени значителни нарушения в пътния и железопътния трафик, особено при границата с Франция.

Участието не бе голямо, но доведе до значителни нарушения в пътния и железопътния трафик, особено при границата с Франция.

За разлика от общата стачка на 3 октомври, вчера повечето магазини и фирми в Барселона и околностите й работиха нормално. Двата основни испански синдиката този път не призоваха към стачка.

Демонстрантите настояват за освобождаването на сепаратистки каталунски лидери, които са в затвора по обвинения в бунт, метеж и злоупотреба с държавни средства.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още