IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank понася пореден удар с излизането си от Eurostoxx 50

Според Ройтерс германският кредитор ще бъде изваден от индекса на 50-е най-големи европейски компании през септември

12:49 | 04.09.18 г. 1
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската банка Deutsche Bank ще бъде извадена от индекса Eurostoxx 50 на водещите европейски компании, съобщава Ройтерс, базирайки се на видени от агенцията официални документи. Това е поредният удар срещу най-големия германски кредитор.

Ходът, който до известна степен бе очакван, се случва в момент, в който банката изпитва трудности с постигането на устойчива дългосрочна печалба след редица промени в стратегията и управлението.

Германският борсов оператор Deutsche Boerse периодично преоценява списъка от компании в индекса Stoxx, използвайки данни за търговията, за да измери пазарната стойност и търговския обем и така да реши кои компании да включи в бенчмарка.

Акциите на Deutsche Bank са поевтинели с близо 38% от началото на годината досега.

Deutsche Bank каза в изявление по мейла, че е ангажирана със стратегията си за подобряване рентабилността на банката.

Очакваме това да подкрепи оценката на Deutsche Bank от страна на пазара и така да се увеличи пазарната ѝ капитализация“, каза кредиторът в изявлението. „Този ангажимент, както и продължаващите усилия за укрепване на банката, остават незасегнати от новината от оператора на индекса“.

Deutsche Boerse, която следи индекса Eurostoxx, е отказала коментар. Неин говорител каза, че резултатите от планираните промени в Stoxx, базирани на данни за търговията до края на август, ще бъдат оповестени на 24 септември.

В сряда се очаква Deutsche Boerse да обяви и ребалансиране на германския индекс DAX. Вторият по големина кредитор за частно банкиране в Германия Commerzbank вероятно ще изгуби позицията си в германския показател на сините чипове заради свиващата се пазарна капитализация и по-ниския обем търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още