IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон: Несигурността около Brexit вече удари британската икономика

Въпреки това според финансовия министър Филип Хамънд ЕС е настроен за сделка за развода с Великобритания

12:11 | 01.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Филип Хамънд <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Филип Хамънд Снимка: Архив Ройтерс

Британският министър на финансите Филип Хамънд заяви, че икономиката на Великобритания вече е била ударена заради несигурността, предизвикана от излизането на страната от Европейския съюз.

„Очевидно имаше удар върху икономиката от несигурността, която процесът по Brexit предизвика“, заяви той пред ВВС, цитиран от Ройтерс.

В същото време обаче министърът изрази мнение, че в момента Европейският съюз се намира в благоприятно за сключване на споразумение настроение.

„Настроението без съмнение е, че хората искат да сключат сделка с Великобритания“, заяви той.

По думите му голяма част от компаниите в момента не предприемат действия, очаквайки какъв ще бъде резултатът от тези преговори, преди да потвърдят своите инвестиционни планове. Той също така допълни, че според него сделката за развода ще даде тласък на икономиката.

В същото време в понеделник стана ясно, че според министъра за Brexit Доминик Рааб британската "готовност за компромис не е безгранична" и че има голяма вероятност Великобритания да напусне ЕС без споразумение. В реч по-късно днес той също така се очаква да посочи, че разводът ще е „фактически“, а не само формален.

Британското правителство възприе по-твърд тон в отношенията с ЕС, разгневено от критиките, които някои лидери от общността отправиха на среща в Австрия миналия месец срещу част от предложенията на министър-председателя Тереза Мей за Brexit.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още