IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Telegraph: Има недостатъчно финансиране при Brexit без сделка

Най-малко две министерства са възразили, че не са им отпуснати достатъчно средства

09:09 | 31.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският министър на финансите Филип Хамънд е обвиняван от колегите си в кабинета, че не е отпуснал необходимото финансиране за подготвянето на Великобритания за Brexit без споразумение, съобщава Telegraph, цитиран от БТА.

В публикацията, цитирана от Ройтерс, се посочва, че министърът по въпросите на жилищното строителство, регионите и местното самоуправление Джеймс Броукъншайър е посочил в писмо до министерството на финансите, че сумата, отпусната на неговото ведомство е 35 милиона лири стерлинги, по-малко от половината от поисканото.

Най-малко още едно министерство е възразило, че не са му отпуснати достатъчно средства, посочва още вестникът, без да разкрива допълнителни подробности.

Броукъншайр заявява в писмото, изпратено малко преди Коледа, че ръководеното от него министерство не разполага с достатъчно средства, за да се подготви за Brexit, независимо дали Великобритания напусне ЕС със или без сделка.

Министърът е изразил опасения за възможна дестабилизация в страната, в случай че Великобритания напусне без споразумение ЕС и в страната започнат да се завръщат масово британски поданици от чужбина, посочва ТАСС, позовавайки се на същата публикация.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още