IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разговорът между Мей и Корбин е бил "конструктивен"

Британският премиер и лидерът на Лейбъристката партия търсят начин за излизане от безизходицата около Brexit

22:30 | 03.04.19 г.
<p>
	Британският премиер Тереза Мей. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Тереза Мей. Снимка: Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей е имала конструктивни разговори с лидера на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин днес. Двамата са обсъдили как да се излезе от безизходицата около Brexit и двете страни са показали гъвкавост в разговорите, съобщава говорител на британския министър-председател. 

"Разговорите днес бяха конструктивни. Двете страни засвидетелстваха гъвкавост и ангажираност да сложат край на настоящата несигурност във връзка с Brexit", посочи говорителят след срещата, добавяйки: „Ние се договорихме за работна програма за гарантиране, че заявеното от британския народ желание на референдума за Brexit ще бъде изпълнено, за защита на работните места и за сигурност“

Говорител на Лейбъристката партия също определи разговорите като конструктивни и също каза, че двете страни са се договорили за работна програма между двата партийни екипа, които ще проучат възможността да се реализира целта за постигане на съгласие между тях.

В срещата на Корбин и Мей са участвали лейбъристкият говорител за Brexit Киър Стармър, заместникът на Мей Дейвид Лидингтън, министърът за Brexit Стивън Баркли и още няколко представители на двете партии, уточнява Ройтерс.

Междувременно в Камарата на общините на британския парламент депутатите гласуваха против провеждането на трета серия от ориентировъчни гласувания за Brexit, предадоха световните агенции.

След гласуването на предложението, внесено от депутати от всички партии в Камарата, започнаха дебати по проекта на нормативния акт.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още