IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция скована от стачка и в навечерието на Нова година

Основна тревога буди стачката в парижкия обществен транспорт

22:00 | 31.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Националният железопътен оператор на Франция SNCF предупреди за прекъсвания в работата на обществения транспорт на Нова година във връзка със стачката срещу пенсионната реформа, предаде DPA. Разписанието на влаковете за 31 декември е публикувано на страницата на компанията.

Представител на железниците заяви, че трафикът в навечерието на Нова година ще бъде нарушен. По данни на компанията днес ще се движат само 50 процента от високоскоростните и регионалните влакове и 40 процента от крайградските влакове, съобщи ТАСС.

Около 100 000 полицейски служители и жандармеристи са мобилизирани в цяла Франция за посрещането на Нова година, каза снощи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер, цитиран от DPA.

Кастанер подчерта, че няма конкретен риск за сигурността, но "се подготвяме за всичко".

В много градове на страната са планирани мероприятия за посрещане на 2020 година, като най-мащабното от тях ще бъде в Париж със светлинното шоу на Триумфалната арка.

Обикновено за Нова година във френската столица са очакват около 1 милион души.

Основна тревога буди стачката в парижкия обществен транспорт, отбелязва DPA. Вчера 2 от 16-те линии на метрото във френската столица изобщо не са се движили, съобщи парижкото транспортно дружество RATP.

По-голяма част от линиите на метрото са работили в пиковите сутрешни и следобедни часове.

За Нова година изцяло автоматичните линии ще се движат до 01:45 часа (02:45 българско време). Транспортните компании обявиха, че ще има повече автобуси, които ще се движат през нощта, предава БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още