IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BaFin предупреждава Goldman Sachs да спазва правилата за пране на пари

Банката е прехвърлила заради Brexit сметки на клиенти с активи за около 60 млрд. долара от Великобритания в Германия, но не е достатъчно ясно кой стои зад тях

19:25 | 04.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският финансов регулатор е наредил на европейското подразделение на Goldman Sachs да спазва правилата за предотвратяване на прането на пари и финансирането на тероризма.

Това се вижда от съобщение на BaFin, публикувано в четвъртък. 

„В известие с дата 18 декември 2020 г. BaFin е наредил на Goldman Sachs Bank Europe SE да спазва задълженията за надлежна проверка по отношение на клиентите и изискванията за анализ на риска“, посочва се в съобщението на регулатора.

Известието е окончателно и обвързващо от 4 февруари 2021 г., уточнява институцията.

Goldman Sachs казва в изявление, че заповедта на BaFin е последвала одит, извършен през 2020 г. „Необходимото изпълнение вече е в ход“, казва банката, цитирана от Ройтерс.

Запознати казват, че банката не е спазила напълно германските стандарти за познаване на клиентите си при прехвърляне на британски клиенти в Германия.

Данните за прехвърлените клиенти не винаги осигуряват достатъчна яснота за това кои лица са свързани с определени сметки, казват източниците на информационната агенция. BaFin може да наложи глоби, ако Goldman Sachs не реши проблема.

Заради Brexit от Goldman Sachs са прехвърлили сметки на клиенти с активи за около 60 млрд. долара от Великобритания в Германия, допълват източниците на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още