IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доставките на самолети на Airbus нарастват през юни до 70 машини

През първото полугодие концернът отчита близо 50-процентен ръст при доставките

20:00 | 05.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Европейската самолетостроителна компания Airbus SE е доставила 70 самолета през юни, отчитайки един от най-силните си месеци от началото на пандемията от коронавирус, съобщава Bloomberg.

Общият брой на доставените от Airbus машини през първото полугодие надхвърля 290 самолета, което представлява увеличение от приблизително 50% спрямо същия период на 2020 г. 

Очаква се окончателните данни да бъдат представени от компанията в четвъртък.

Airbus се очаква да отчете и ръст при поръчките през изминалия месец, след като успя да си осигури голяма заявка от страна на United Airlines Holdings Inc. Американската авиокомпания заяви, че ще закупи 70 самолета A321neo, докато конкурентът на Airbus Boeing Co. успя да спечели лъвския пай от сделката с 200 самолета 737 Max.

В края на май Airbus обяви, че се готви да повиши производството на своите най-популярни самолети от серията A320 над нивата отпреди пандемията от коронавирус в рамките на две години, подкрепяйки оптимизма относно възстановяването на глобалната авиационна индустрия.

Най-големият производител на търговски самолети в света информира доставчиците си да бъдат готови да отговорят на увеличеното производство на най-продаваните теснофюзелажни самолети, като се очаква производственото ниво да достигне 64 броя на месец през второто тримесечие на 2023 г. Обемът може да нарасне до 70 самолета месечно през 2024 г. и да достигне 75 броя през 2025 г., изтъкват от Airbus.

Airbus изостава от Boeing по брой на поръчките за тази година, тъй като американският производител се опитва да възстанови продажбите на самолетите от серията 737 Max след двете фатални катастрофи в Индонезия и Етиопия съответно през 2018 г. и 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още