IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След Меркел едва ли някой ще наложи стриктни ограничения заради COVID в Германия

Най-вероятните бъдещи управляващи не поддържат блокадите и затварянето на икономиката като мярка срещу вируса

14:42 | 07.11.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Новите случаи на коронавируса в Германия растат, но едва ли някой от бъдещото управление в страната ще наложи отново стриктни мерки и блокади, пише Politico. Изданието се позовава на коментари на един от коалиционните партньори, за когото се очаква, че ще влезе в следващия кабинет на страната - Кристиан Линдер, лидер на бизнес партията "Свободни демократи" (FDP).

FDP е най-малката партия от трите, водещи преговорите за съставяне на новото правителство в Германия. Техният лидер обаче е сочен като най-вероятния бъдещ финансов министър на страната. В преговори за съставяне на правителство са Социалдемократите, които спечелиха изборите в края на септември, Зелените и FDP.

Очакванията са, че те могат да се разберат по всички спорни въпроси най-рано в началото на декември.

И трите партии изключват инструмента блокада, коментира Линдер пред германското издание Bild по повод кризата с коронавируса.

Германия отчита голям брой новозаразени с коронавируса, като седемдневната заболеваемост скочи рязко от 145,1 на 100 хил. души преди седмица на 183,7 на 100 хил. Заради тази статистиката в много провинции предупредиха, че може да се наложи ново затваряне.

За Линдер обаче има и друга възможност. Той иска да бъде възстановено безплатното тестване, практика прекратена през октомври в опит да бъде насърчена ваксинацията. За лидера на FDP обаче преустановяването на тази практика е било прибързано и тя трябва да продължи до пролетта.

Европа днес е епицентърът на пандемията от коронавируса, предупреди преди дни Световната здравна организация. Германия е поредната европейска държава, в която има сериозен ръст на новите случаи на вируса. В отговор правителствата в Европа започнаха да връщат някои от ограниченията и да предлагат бустерни дози ваксини за своите граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Ти си гледай жужето от снимката на аватара си и калната му държава, не зяпай в паницата на богатите. Видяла жабата, че подковават коня и тявдигнала крак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
v_tin
преди 2 години
MМного германци псуват бабишкера, мисля че имат някакво право. Тези мерки които натресе на германия ще я съсипят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
две маски една върху друга - строгите мерки на бабиерата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още