IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската кралица Елизабет II е с положителен тест за коронавирус

Очаква се кралицата да продължи да изпълнява задълженията си от замъка Уиндзор, като не се натоварва, посочват от Бъкингамския дворец

14:40 | 20.02.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Британската кралица Елизабет II е с положителен тест за коронавирус

Британската кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх в света, е показала положителен резултат при тест за COVID-19 в неделя, съобщава Ройтерс, цитирайки Бъкингамския дворец. Тя има леки симптоми на заразата.

Очаква се кралицата да продължи да изпълнява задълженията си от замъка Уиндзор, като не се натоварва. Кралицата ще остане под медицинско наблюдение и ще следва установените правила, добавят от Бъкингамския дворец. 

Здравето на 95-годишната кралица, която е напълно ваксинирана срещу коронавирус, попада отново под светлината на прожекторите, след като тя прекара една нощ в болница миналия октомври заради неуточнено заболяване и беше посъветвана от лекарите да почива.

„Тя ще продължи да получава медицинска помощ и ще спазва всички подходящи указания“, посочват от Бъкингамския дворец

73-годишният ѝ син принц Чарлз по-рано този месец се оттегли от събитие, след като се зарази с COVID-19 за втори път. Източник от двореца заяви, че се е срещал с кралицата няколко дена преди това.

Елизабет, най-възрастният монарх в света, отпразнува 70-ата годишнина от възкачването си на британския трон в началото на февруари.

Тя е първият британски суверен, прекарал седем десетилетия на трона в династия, която води началото си от почти 1000 години до норманския крал Уилям I и неговата експанзия в Англия през 1066 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 2 години
мхм , напълно ваксинирана с витамин Ц и пак корона ... върху корона ... инвестора , аре у лево с филма "богатите също плачат"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още